İsrail'de Kurtlar Vadisi rahatsızlığı

Kurtlar Vadisi Filistin'in gösterime girmesine az bir vakit kala Amerika'daki Yahudi lobisi harekete geçti. Amerikalı bilim adamı Alon Ben Meir, hükümet yetkileriyle görüşerek duydukları rahatsızlığı dile getirdi.Kurtlar Vadisi Filistin'in 28 Ocak tarihin

İsrail'de Kurtlar Vadisi rahatsızlığı

Kurtlar Vadisi Filistin'in gösterime girmesine az bir vakit kala Amerika'daki Yahudi lobisi harekete geçti. Amerikalı bilim adamı Alon Ben Meir, hükümet yetkileriyle görüşerek duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Kurtlar Vadisi Filistin'in 28 Ocak tarihinde gösterime girmesi Yahudi lobisini harekete geçirdi. Dünyanın en ünlü Yahudi kökenli Amerikalı bilim adamı ve New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Alon Ben Meir, Kurtlar Vadisi Filistin'in Türk- İsrail ilişkilerine en az Marmara Gemisi kadar zarar verebileceğini söyledi. Bu tehlikeye dikkat çekmek için Türkiye'ye geldiğini ifade eden Meir, herhangi bir Yahudi lobisinde yer almadığını kendi kalbinin sesini dinleyerek bu girişimde bulunduğunu iddia etti. Bu filmin gösteriminin engellenmesinin imkansız olduğunu söyleyen Meir, burada önemli görevin hükümete düştüğünü belirterek, AK Parti hükümetinin bu filmdeki görüşlere paralel açıklama yapmamasını istedi. Mavi Marmara olayı ile ilgili İsrail'in mutlaka özür dilemesi gerektiğini hatırlatan Meir, ancak İsrail'de koalisyon olduğu için bunun zorlaştığını söyledi.

MECLİS BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Meir'in Pazar günü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile bu konuda bir görüşme yaptığı öğrenildi. Meir'in Meclis Başkanı Şahin'den randevu istedi Şahin ise iş yoğunluğunu gerekçe göstererek bunu kabul etmedi. Şahin Ankara Atlı Kulübü'nde öğle yemeği yerken Meir de burada yemek yedi ve çıkışta da Şahin ile görüşerek Kurtlar Vadisi Filistin ile ilgili rahatsızlıklarını dile getirdiği öğrenildi. Şahin'in de İsrai'in tutumunu çok sert bir dille eleştirdiği öğrenildi. Meir, gazetecilerle yaptığı görüşmede Kurtlar Vadisi Filistin'in 28 Ocak'ta gösterime gireceğini belirterek, bunun Türk- İsrail ilişkilerine Mavi Marmara olayından daha çok zarar vereceğini söyledi. Bu konudaki tehlikeye dikkat çekmek için Türkiye'ye geldiğini söyleyen Meir, "Bu filmi yasaklamak için artık çok geç. Ancak buradaki fikirlere katılmadığını hükümetin belirtmesi ve bu filme paralel bir açıklama yapmaması için çok geç değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem