İsrail uçak istemeye yüzü tutmadı

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, ülkesindeki büyük orman yangını için yurt dışından yapılan yardımları anlatırken, Türkiye'den iki uçak gönderilmesine ilişkin olarak Almanlara teşekkür etti.Lieberman, Türk uçaklarının, Almanya'nın, TC Başbakanlı

İsrail uçak istemeye yüzü tutmadı

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, ülkesindeki büyük orman yangını için yurt dışından yapılan yardımları anlatırken, Türkiye'den iki uçak gönderilmesine ilişkin olarak Almanlara teşekkür etti.

Lieberman, Türk uçaklarının, Almanya'nın, TC Başbakanlığı nezdinde yaptığı girişimlerin sonucunda sağlandığını söyledi.

Orman yangın ile ilgili İsrail Radyosu'na konuşan Lieberman, Ynet tarafından da yansıtılan açıklamalarında ülkesine ulaşan dış yardımlarına ilişkin bilgi verirken, Türkiye'den iki yangın söndürme uçağının gönderilmesi konusunnda şunları söyledi:

"Almanlara girişmleri için teşekkür etmeliyiz. Onlarla konuştuk ve yangın södürme uçaklarının olmadığını ancak Türklerin olduğunu bildiklerini söylediler. Türkiye'ye çağrıda bulunmuş ve başbakanlıkla konuşmuşlar."

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR NETANYAHU'DAN

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Hayfa kentinde meydana gelen yangına müdahale etmek üzere Türkiye'den 2 yangın söndürme uçağının gönderilmesine ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı.

KIZILAY DA YARDIMA HAZIR

Türk Kızılayı, İsrail'in Hayfa kentinde meydana gelen ve 41 kişinin ölümüne neden olan orman yangınları dolayısıyla İsrailli yetkililere yardıma hazır olduğu mesajı gönderdi.

Türk Kızılayı Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, ''Genel Başkan Tekin Küçükali, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne ve Kızılay'ın İsrail'deki muadil kuruluşu olan Magen David Adom Kuruluşu'a gönderdiği taziye mektubunda, yangınlar nedeniyle meydana gelen ölümlerden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Kızılay olarak her türlü yardıma hazır olduklarını bildirdiği'' kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca Kızılay tarafından İsrail'e gönderilmek üzere bin adet çadır, bin adet mutfak seti ve 10 bin adet battaniyenin yükleme işlemlerine başlandığı ve yardım çağrısına İsrail'den gelecek cevabın beklendiği de belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler