İsrail Ordusu, Gazze'de Bayramda Sivil Yerleri Bombalayarak 20 Kişiyi Öldürdü

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Ramazan Bayramı'nda okullar ve camileri bombalayarak 20 Filistinliyi öldürdü. Saldırılar 188 gündür devam ediyor, toplam ölü sayısı 33 Bin 545'e ulaştı.

İsrail Ordusu, Gazze'de Bayramda Sivil Yerleri Bombalayarak 20 Kişiyi Öldürdü

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde okullar, camiler ve pazar yerlerini hedef alarak düzenlediği saldırılarda 20 Filistinli'nin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail ordusu, gece boyunca 162'nci Tümen'in liderliğinde Gazze'nin orta kesimlerinde sürpriz bir askeri operasyon başlattığını duyurdu. Bu operasyon kapsamında, deniz kuvvetleri de dahil olmak üzere bir dizi koordineli saldırı gerçekleştirildi.

Operasyonun ayrıntılarına göre, İsrail savaş uçakları, düşman altyapısına yönelik yoğun bombardımanlar düzenledi. İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Refah, Deyr el-Belah ve Nuseyrat bölgelerindeki operasyonların yoğunlaştırılması gerektiğini ifade etti. Smotrich ayrıca, Hamas'ın organize yapısını parçalayarak Gazze Şeridi'ni silahsızlandırmaya devam edeceklerini belirtti.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları 188 gündür devam ediyor ve bu süre zarfında toplamda 33,545 kişi hayatını kaybetti. Son 24 saat içinde ise 63 Filistinli daha öldü, 45 kişi yaralandı. İsrail ordusunun engellemeleri nedeniyle, sağlık ekiplerinin ve sivil savunma görevlilerinin enkaz altında kalan veya yol kenarlarında bulunan ölülere ulaşamadığı belirtildi.

Öte yandan, İsrail ordusunda görev yapmayı reddeden 100'den fazla kadın asker olduğu, bu askerlerin çoğunun gözetleme birimlerinde görev yapmayı kabul etmediği ve bazılarının cezai işlem beklemeksizin başka görevlere yönlendirileceği kaydedildi.

Bu saldırılar, uluslararası toplum tarafından kınanmaya devam ediyor. Gazze hükümeti ve Filistin sağlık yetkilileri, İsrail'in sivil yerlere yönelik saldırılarını ve insan haklarına yönelik ihlallerini eleştiren açıklamalar yaptı. İsrail'in bu saldırıları, uluslararası hukuka aykırı bulunarak sivillere, kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçlar olarak nitelendirildi ve dünya ülkelerine İsrail'e baskı yapma çağrısında bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler