İsrail Filistin'de, DÜNYA İZLİYOR

Filistinli görgü tanıkları da helikopterler desteğindeki küçük bir İsrail askeri araç konvoyunun Gazze Şeridi'nin kuzeyine girdiğini söyledi.

İsrail Filistin'de, DÜNYA İZLİYOR

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü vahşetin sekizinci günüde, bir süredir hazırlıkları devam eden kara herakatıyla ilgili bölgeden ilk haberler gelmeye başladı.

Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, bugün 40'tan fazla Hamas hedefini bombaladı.

İsrail uçaklarının bugünkü saldırısında silah depoladıkları gerekçesiyle 2 Hamas yetkilisinin evi, Hamas karakolları, eğitim kampları ve füze rampaları vuruldu. Saldırıda, ABD ile herhangi bir bağlantısı bulunmayan Amerikan Uluslararası Okulu'nun da hedef alındığı belirtildi. Saldırıda okulun gece bekçisi öldü.

Başka bir hava saldırısında da 2 Filistinli öldü, daha önce yaralanan 4 kişi de bugün hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'nde bir camiye akşam saatlerinde yapılan hava saldırısında da ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Filistinli militanlar da bugün İsrail'e 10 kadar roket attı, saldırılarda bir kişi hafif yaralandı.

-kara Saldırısı Geliyor Mu?-

İsrail saldırısı ikinci haftasına girerken, saldırının ilk aşamasının sonuna gelindiğine dair bazı işaretler bulunduğu savunuluyor.

Hava saldırılarının çoğunda artık boş binalar, terk edilmiş alanların bombalandığına işaret edilerek, İsrail'in hedef alacağı yerlerin tükenmekte olduğu kaydediliyor.

Yetkililer, hava saldırı sayısının günde 100 civarlarından 60'a düştüğünü söylüyor.

İsrail topçularının bugün ilk kez Gazze'yi topa tuttukları bildirilirken, bunun saldırının yeni bir aşamaya girdiğinin işareti olabileceği belirtiliyor. Bombardıman açık sahalara yapılsa da kara saldırısının yakın olduğu görüşü dile getiriliyor.

İsrail savunma yetkilileri göre, tank ve ağır silahlar desteğindeki 10 bin İsrail askeri Gazze sınırında istila için hazır bekliyor. Ancak üst düzey komutanların kara birliklerinin Gazze'ye gönderilmesi konusunda anlaşmazlık içinde bulundukları ifade ediliyor.

İsrail'in 27 aralıkta başlattığı saldırıda şimdiye kadar aralarında sivillerin de bulunduğu 430'un üzerinde insan öldü.

Son Dakika

Görgü tanıklarına göre küçük bir İsrail kara birliği Gazze'ye girdiği yönünde.

İsrail savunma yetkilileri, İsrail kara birliklerinin Gazze sınırından girmeye başladığını belirtti.

Filistinli görgü tanıkları da helikopterler desteğindeki küçük bir İsrail askeri araç konvoyunun Gazze Şeridi'nin kuzeyine girdiğini söyledi.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'dan bir görgü tanığı, birliğin sınır çitlerini aştığını kaydetti.

Ancak tanık, İsraillilerin Filistin topraklarına ne kadar girdiği konusunda bilgi vermedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem