Işıkara ve Bektaş'tan aynı uyarı

Bursa-Balıkesir, Saros Körfezi, Batı Marmara Denizi En Riskli Bölgeler.    13 OCAK 2011  Prof.Dr. Osman BEKTAŞ:Marmara Bölgesinde Kuzey Anadolu Fayının kuzey ve güney kolları viskoelastik stres transferi modeline göre birbirilerini tetikleyerek karşılıklı

Işıkara ve Bektaş'tan aynı uyarı

Bursa-Balıkesir, Saros Körfezi, Batı Marmara Denizi En Riskli Bölgeler. 

 

 

 13 OCAK 2011  Prof.Dr. Osman BEKTAŞ:

Marmara Bölgesinde Kuzey Anadolu Fayının kuzey ve güney kolları viskoelastik stres transferi modeline göre birbirilerini tetikleyerek karşılıklı deprem çiftleri oluşturuyor.

1999 İzmit depremi 1719-1766 İzmit-İstanbul deprem yolunu izliyor ( Bursa-Balıkesir, Saros Körfezi, Batı Marmara Denizi ) . 1999-2010 Marmara depremselliği ( 2006 Manyas, 2010 Saros ve Batı Marmara Denizi )  bu görüşü destekliyor.

8 ŞUBAT 2011 Prof. Dr. Ahmet Mete IŞIKARA:

  Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun güney çatalındaki 300 yıllık sessizliğin ikinci bir büyük depreme sebep olabileceğini, İstanbul'un bunu ciddi biçimde hissedeceğini belirterek, "Her gün bir gün daha büyük Marmara depremine yaklaşıyoruz" dedi.

Balıkesir'in Savaştepe ilçesi ile Bursa'nın Gemlik ilçesinde küçük deprem kümelenmeleri olduğunu söyleyen Işıkara, bu kümelenmelerin büyük depremi işaret ettiğini kaydetti.

Türkiye’nin depreme en yakın bölgelerini kırmızı dairelerle çeviren Mete Işıkara Marmara Bölgesinde Bursa, Balıkesir, Saros Körfezi ve Marmara Denizini ÖNCELİKLİ ayrı deprem bölgeleri olarak değerlendirmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem