IŞİD orayı da ele geçirirse

Kobani'de gerilene IŞİD, Irak'ta çok kritik bir noktaya ulaştı. Enbar eyaletinin yüzde 85’ini işgal eden terör örgütü, Bağdat Havalimanı’ndan 30 kilometre uzaklıktaki Felluce’nin batısında bulunan Amiriye nahiyesini kuşatmış durumda.Irak askeri gözlemcile

IŞİD orayı da ele geçirirse
Kobani'de gerilene IŞİD, Irak'ta çok kritik bir noktaya ulaştı. Enbar eyaletinin yüzde 85’ini işgal eden terör örgütü, Bağdat Havalimanı’ndan 30 kilometre uzaklıktaki Felluce’nin batısında bulunan Amiriye nahiyesini kuşatmış durumda.
Irak askeri gözlemcileri ve uzmanlara göre, eğer Amiriye ele geçirilirse, Irak’ın ortasındakiBağdat, Babil ve Kerbela büyük bir tehdit altına girecek.
 
ÇOK KANLI BİR SAVAŞ BAŞLAR
 
Kürtçe yayın yapan Rudaw'ın haberine göre Bağdat’ın başkent, Kerbela’nın da Şiiler’in dini merkezi olduğunu vurgulayan gözlemciler, böyle bir durumda uzun ve kanlı bir savaşın başlayacağını ifade ediyor.
 
IRAK'IN ORTASINDA KARARGAH GİBİ OLUR
 
Amiriye Nahiye Müdürü Şekir İsawi, IŞİD örgütü mensuplarının birkaç gündür nahiyeyi kuşattığını belirtti. İsawi, nahiyenin önemine dikkat çekerek, “Amiriye, Bağdat, Kerbela ve Babil’in Cerfulsehır bölgesine açılan bir kapı konumunda. Nahiye düşerse IŞİD’in Irak’ın ortasındaki karargahı haline gelecek” dedi.
 
Bu arada, Enbar’in merkezi olan ve Bağdat’a 110 kilometre uzaklıktaki Ramadi’de IŞİD örgütü mensupları ve Irak Ordusu arasındaki çatışmaların devam ediyor.
 
IŞİD örgütü mensuplarının, Enbar’de Hit nahiyesinin yakınında bulunan Ayn Esad karargahını kuşattığı iddia ediliyor.
 
Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre, Irak Ordusu, aşiret güçleri ve gönüllü Şii milisleri, bugün, IŞİD’in, Selahaddin’in güneyinde bulunan Zeluiye ve Beled nahiyelerine gerçekleştirdiği saldırılarını püskürttü.
 
Enbar eyaletine bağlı Felluce, başkent Bağdat'ın 70 km batısında, Fırat Nehri’nin kıyısında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler