IŞİD 5 köyü daha ele geçirdi

Terör örgütü IŞİD, Irak'ın batısında bulunan El-Anbar vilayetinin 70 kilometre kuzeyinde bulunan Hit ilçesinin kontrolünü tamamen ele geçirdi. Örgüt, 12 saat boyunca 3 koldan saldırdığı ilçedeki 7. Tümen'e bağlı 300 askerin bulunduğu alayı da ele geçirdiğ

IŞİD 5 köyü daha ele geçirdi
Terör örgütü IŞİD, Irak'ın batısında bulunan El-Anbar vilayetinin 70 kilometre kuzeyinde bulunan Hit ilçesinin kontrolünü tamamen ele geçirdi. Örgüt, 12 saat boyunca 3 koldan saldırdığı ilçedeki 7. Tümen'e bağlı 300 askerin bulunduğu alayı da ele geçirdiği belirtildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Anbar İl Meclisi Üyesi Adnan Fehdavi, "Silah ve sayı açısından saldırgan IŞİD üyelerinin yerel emniyet güçlerinden daha iyi bir seviyede olduğunu kaydetti ve bu konuda il meclisi olarak Anbar'ı kurtarmak amacıyla Irak merkezi hükümetini hızlı ve acil müdahaleye davet ettik" dedi.
Öte yandan yerel güvenlik güçlerinin kaçmasından yaralanan terör örgütü IŞİD'in, Hit ilçesinin batısında bulunan Bastamiye, El-Sehliye, El-Kessare, Hazrec ve El-Dolap köylerinin kontrolünü de ele geçirdi.
Terör örgütü, Hit, Rawe, Ane, Kaim ve Felluce ve Ramadi'nin çevresini kontrol ederken Irak askerleri ise bir hava üssü ile baraj bulunan Ramadi'nin Hadise ilçesinin kontrolünü elinde tutmaya çalışıyor.
IŞİD, Anbar vilayetinde yoğunluğu arttırarak hükümete bağlı kentlere saldırılara başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem