İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da düzenlenen geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda 750 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiğini açıkladı.
Yerlikaya, gençleri zehirlemeye yönelik hazırlanan bu miktarın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün hızlı ve kararlı çalışmasıyla yakalandığını belirtti.
Esenler ve Bağcılar ilçelerinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli yürüttüğü operasyon kapsamında 1 araç ve 4 adrese baskın yapıldı. Operasyonda 3 şüpheli yakalanırken, 30 koli içerisine gizlenmiş 750 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Yakalanan zanlılar, “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal veya Ticareti” suçundan adli makamlara sevk edildi.
Bakan Yerlikaya, operasyonu koordine eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nı, İstanbul Valiliği’ni, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nü ve görev yapan polisleri tebrik ederek, “Zehir tacirlerine göz açtırmıyoruz. Bu mücadele, evlatlarımızın ve toplumumuzun güvenli yarınları için kararlı bir şekilde sürecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: