İçişleri Bakanı Süleyman Soylu siyaseti bırakacağı zamanı açıkladı

Bakan Soylu siyaseti ne zaman bırakacağı sorusuna böyle cevap verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu siyaseti bırakacağı zamanı açıkladı

Katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, siyaseti bırakacağı tarihle ilgili "Yarını önemseyenler olabilir. Benim bırakacağım en büyük miras Sn. Cumhurbaşkanımız ile çalışıyor olmak. Tayyip Erdoğan'dan sonra siyaset yapmayacağım" ifadelerini kullandı.

“BENDEN SONRAKİ BİLSİNLER Kİ BU ADAM TAYYİP ERDOĞAN’LA ÇALIŞTI BİTİRDİ DEFTERİ KAPATTI”

“Ülkelerin güçleri vardır, siyaset biliminde buna milli güç denir. Bir ülkenin ordusu milli güçtür, bir ülkenin ekonomisi milli gücüdür. Sayın cumhurbaşkanımız bu gün bu ülkenin milli gücüdür” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Soylu, “Bundan 50 yıl 100 yıl sonra sadece onlarla çalışanlar tarafından değil, gelecek Türkiye’si tarafından kabul edilecek. Ortaya koyduğumuz sıçrama Türkiye’nin büyümesi, cesur olması, yardım eli uzatan olması, tarihiyle buluşması, balkanlara kadar buluşması, terörle mücadelesi, sanayisi teknolojisi, hayallerinin gerçekleşmesi görülecek. Gönül ister ki tarih bunu önceki zamanlarda göstersin. Sayın cumhurbaşkanımızla 2012 yılı 5 Eylül’de girdim AK Parti’ye, 8. Yılı bitirdik. Bir kısmında partide görev verdi çalıştık, bir kısmı da hükümette görev verdi çalıştık. Gücümüz yettiğince yükünü almaya çalışıyoruz, talimatlarını yerine getirmeye çalışıyoruz. Yarını önemseyenler olabilir, çok doğaldır. Ama benim şahsi kanaatim, Türkiye’nin bu günü için bu dönemi önemlidir. Bu dönemi iyi atlatabilirsek, yarın önemlidir. Bu dönemi atlatmakta, tecrübesiyle, bilgisiyle, dünyayı bilmesiyle, Türkiye’yi tanımasıyla ancak Tayyip Erdoğan’la mümkündür. Bu bir nasip meselesi, sayın cumhurbaşkanımızla çalışıyoruz. Benim bırakabileceğim en büyük miras sayın cumhurbaşkanımızla birlikte çalışma şerefidir. Ben bu şerefe nail oldum. Bundan sonrasını istiyor değilim ve yapmayacağım. Yani sayın cumhurbaşkanımızla beraber kendi takdirleridir, o ne derse bizim için talimat olur. Hayatım boyunca sadık ve bağlı kalacağım o ayrı, ama Tayyip Erdoğan’dan sonra siyaset veya bu görevlerle ilgili mezar taşımda bir şey yazmasına gerek yok. Ama benden sonraki bilsinler ki bu adam Tayyip Erdoğan’la çalıştı bitirdi defteri kapattı. Dünyada bundan daha büyük bir şeref onur yok. Türkiye’ye bu gün lazım. biz bugünü geçersek, yarın kim ne yaparsa yapar, Türkiye’nin önünde çok iş var. Biz defteri orada kapatacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem