Hanefi Avcı'nın eşi de davada!

Devrimci Karargâh örgütüne yönelik operasyonla ilgili soruşturmayı tamamlayan özel yetkili savcı, örgüt üyelerine yardım ettiği gerekçesi ile tutuklu yargılanacak olan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın 23 yıldan 52 yıla kadar hapsini istedi.Avcı’nın evinde b

Hanefi Avcı'nın eşi de davada!

Devrimci Karargâh örgütüne yönelik operasyonla ilgili soruşturmayı tamamlayan özel yetkili savcı, örgüt üyelerine yardım ettiği gerekçesi ile tutuklu yargılanacak olan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın 23 yıldan 52 yıla kadar hapsini istedi.

Avcı’nın evinde bulunan Kalaşnikof ve diğer silahlar nedeniyle eşi Şenay Avcı da sanıklar arasında yer aldı. Şenay Avcı’nın evinde birden fazla ruhsat süreleri dolmuş silahı bulundurma suçundan 7,5 yıldan 12 yıla kadar hapsi istendi. Devrimci Karargâh örgütüne yönelik özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından hazırlanan 129 sayfalık 3’üncü iddianame İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce oy birliği ile kabul edildi. Aralarında Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da bulunduğu 14’ü tutuklu 2’si firari, 6’sı tutuksuz 22 sanığın yargılanmasına 13 Nisan’da başlanacak. Dava İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Hanefi Avcı ile Necdet Kılıç arasında yapılan telefon görüşmelerine de yer verilen iddianamede Kılıç’ın, örgütün stratejisi gereği geçmişte terör örgütü içerisinde yönetici ve kurucu olarak faaliyet yürüten kişileri bir çatı altında toplamaya çalıştığı iddia edildi. Hanefi Avcı’nın ‘Haliç’te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat’ isimli kitabında Kılıç tarafından kullanılan telefon numarasının alenen yazılarak teknik takipte olduğunu deşifre ve yürütülen soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği anlatıldı. Avcı’dan ele geçirildiği öne sürülen silah ruhsatları, sürücü belgeleri, pasaportlar ve nüfus cüzdanlarının görev gereği çıkartılıp çıkartılmadığına dair Emniyet Genel Müdürlüğü’nce gönderilen yazıda, bahsedilen tarzda bir usul ve uygulamanın bulunmadığı ifade edildi. İddianame, “Devrimci Karargâh terör örgütünün Ergenekon soruşturmasını etkilemek ve demokratikleşme reformlarını sabote etmeyi amaçladığı kanaatine varılmıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler