Halim Nine bakın kaç yaşında?

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan Halim Solmaz, dünyanın en yaşlı insanları arasında gösteriliyor. 1 Temmuz 1884 yılında doğan Halim Solmaz, 4’ü erkek, 3’ü kız, 7 çocuk, 54 torun ve 160 civarında torun çocuğuna sahip. İlk eşini 1. Dünya Savaşı’nda k

Halim Nine bakın kaç yaşında?

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan Halim Solmaz, dünyanın en yaşlı insanları arasında gösteriliyor. 1 Temmuz 1884 yılında doğan Halim Solmaz, 4’ü erkek, 3’ü kız, 7 çocuk, 54 torun ve 160 civarında torun çocuğuna sahip. İlk eşini 1. Dünya Savaşı’nda kaybeden 127 yaşındaki Halim Nine, ikinci evliliğini amcasının oğlu Şemsettin Solmaz ile yaparak Ağrı’nın Patnos İlçesi’nden Bismil’e yerleşmiş. Görme duyusunu kaybeden ve hafızasıyla ilgili de sorunlar yaşayan Halim Solmaz, sadece ev halkını tanıyabiliyor.

ÖZÜR DİLEDİLER

Devlet kuruluşları, 37 yaşındaki torunu Nezir Solmaz’ın yanında kalan yaşlı kadının ölmüş olabileceğini düşünerek 2 yıl önce maaşını kesti. Yaşadığını kanıtlamak için torunları ile Bismil Nüfus Müdürlüğü’ne giden Halim Solmaz’ı gören yetkililer, nüfus cüzdanındaki kişinin Halim Solmaz olamayacağına kanaat getirdiler. Yapılan uzun araştırma sonunda nüfus kayıtlarında herhangi bir yanlışlık olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine nüfus memurları, Halim Solmaz’ın evine giderek yanlış uygulamadan dolayı kendisinden özür diledi.

ATATÜRK’E HAYRAN

Halim Solmaz’a 65 yaş üstü yaşlılık ve özürlü maaşı birden bağlandı. 3 ayda bir iki maaşından toplam 900 TL civarında para alan Solmaz, parasını sağlığı ve torunlarının çocukları için harcıyor. Yürümekte güçlük çeken yaşlı kadın, en büyük arzusunun akülü tekerlekli sandalye olduğunu, onunla güneşli havalarda dışarıya çıkmak istediğini söyledi. Dünyanın en yaşlı insanının kendisi olduğunu savunan Halim Solmaz, 1. Dünya Savaşı sırasında köylerine gelen Atatürk’e at üstünde ayran ikram ettiğini “bugün gibi” hatırladığını söyledi. Halim Solmaz, uzun yaşamın sırını her gün yoğurt, düzenli uyku ve sağlıklı sebze-meyvelere bağlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem