Hakan Fidan görevi Çavuşoğlu'ndan devraldı

Cumhurbaşkanlığı'nın yeni Kabinesi'ne Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı.

Hakan Fidan görevi Çavuşoğlu'ndan devraldı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yeni üyeleri belli oldu. Buna göre Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı görevine MİT Başkanı Hakan Fidan getirildi. 28. dönemde Antalya'dan milletvekili seçilen Mevlüt Çavuşoğlu, görevi Fidan'a devretti.

İlk olarak konuşan Mevlüt Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi bayrağı devretme zamanı geldi. Dışişleri Bakanlığı bayrağını Hakan Fidan kardeşime devrediyorum. Esasen hariciyemiz ve Milli İstihbarat Teşkilatımız çalışmaları itibarıyla iki güzide kuruluşumuzdur. Mileltimizin bekasını birlikte koruduk. Her zaman bakanımızın emrinde ve yanında olacağım. Özel bir teşekkürü de eşime ve kızıma ediyorum. Şimdi görevimiz Türkiye Yüzyılını inşa etmektir. Yolunuz, yolumuz açık olsun."

Yeni Bakan Hakan Fidan ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

MİT'te 13 yıl süren görevimin ardından Dışişleri Bakanlığı'na atanmam nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Çavuşoğlu ile arkadaşlığımız okul sıralarında başladı. Kendisi devlet adamı ve dost olarak üstün meziyetler ortaya koydu.

Bugün Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında aranıza katılmaktan gurur duyuyorum. Devletimizin ve milletimizin bütünlüğü ve refahı için her türlü özveriyi göstereceğiz. Devletimize, milletimize ve vatanımıza hayırlı olsun. Allah mahçup etmesin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler