Gürültüden en çok onlar şikayetçi

 Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ALO 181 hattını vatandaşlar, en çok gürültü kirliliğiyle ilgili şikayetler için aradı. Kuruluşundan bu yana vatandaşların gürültü şikayetlerini kayıt altına alan ALO 181, bu şikayetleri illerde ilgili müdürlüklere gön

Gürültüden en çok onlar şikayetçi
 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ALO 181 hattını vatandaşlar, en çok gürültü kirliliğiyle ilgili şikayetler için aradı.
 
Kuruluşundan bu yana vatandaşların gürültü şikayetlerini kayıt altına alan ALO 181, bu şikayetleri illerde ilgili müdürlüklere gönderdi.
 
Gürültü konusunda merkezin en fazla arandığı il İstanbul oldu. İstanbul'dan sonra en fazla şikayet Antalya, Muğla, İzmir, Mersin, Eskişehir, Kayseri, Adana, Hatay, Sakarya'dan geldi. 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denetimlerle daha çok sokak düğünleri, eğlence ve turizm merkezlerinden kaynaklanan gürültüler için sınır eşik değerlere uymayan işletmelere cezai müeyyide uyguladı.
 
-En çok finansal destek soruldu
 
ALO 181'i arayan vatandaşların en çok sorduğu soru kentsel dönüşümde Bakanlığın sağladığı finansal destekler oldu. 
 
Çağrı merkezi, en çok deprem riskinin ve ekonomik ömrünü tamamlamış yapıların sayısının fazla olduğu İstanbul'dan arandı. Yılın ilk on ayında İstanbul'dan 21 bin 872 bin arama yapıldı, geçen yıla göre arama sayısında yüzde 68'lik artış yaşandı. 
 
Kentsel dönüşümle ilgili aramalarda İstanbul'u, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli ve Adana takip etti. Kentsel dönüşümde ilk on ayda çağrı merkezini 38 bin 623 kişi aradı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler