Gürcistan'da Türkler yargılanacak

Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyetinde çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla tutuklu bulunan 78 Türk vatandaşının Türk gözlemci avukatlar nezaretinde bir üst mahkemede yeniden yargılanması için çalışma yapıldığı belirtildi. Gürcistan Mağduru Aileleri D

Gürcistan'da Türkler yargılanacak

Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyetinde çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla tutuklu bulunan 78 Türk vatandaşının Türk gözlemci avukatlar nezaretinde bir üst mahkemede yeniden yargılanması için çalışma yapıldığı belirtildi. Gürcistan Mağduru Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu ile bir araya gelen Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakan’ı Levan Varşolomidze, Türkiye ile ilişkilerinin son derece önemli olduğunu belirterek, tutuklu Türkler için elinden geleni yapacağını söyledi.

Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyetinde çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla tutuklu bulunan 78 Türk vatandaşının ailelerinin kurduğu Gürcistan Mağduru Aileleri Dayanışma Derneği öncülüğünde Artvin’in Sarp Sınır Kapısı ve Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosluğu önünde yapılan protesto gösterileri ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun bölgeyi ziyaret etmesinin ardından Gürcistanlı yetkililer harekete geçti. Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşolomidze, Gürcistan Mağduru Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu ile önceki gün Başkanlık Sarayında bir araya geldi. Batum Başkonsolosluğu görevlilerinin de katıldığı görüşmede tutuklu Türk vatandaşlarının durumları ele alındı.

 

İKİ ÜLKE ARASINDA KARDEŞLİK İLİŞKİLERİ VAR

Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakan’ı Levan Varşolomidze, bölge Başbakan’ı olarak adalete müdahale etme hakkının olmadığını belirterek, ?Ancak Türkiye ile ilişkilerimiz son derece önemli. İki ülke arasında kardeşlik ilişkileri var. Bana düşen ve elimden gelen ne varsa onu yapacağım. Bu kapsamda eşi burada tutuklu olan kadın dernek başkanı ile görüştüm. Enine boyuna meseleleri konuştuk. Gerekenleri kendisine söyledim" dedi.

BİZE OLUMLU GELİŞMELER OLACAĞI SÖYLENDİ

Gürcistan Mağduru Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu ise, Başbakan’a cezaevlerinde yatan vatandaşlarımızla ilgili gerekli bilgileri içeren dosyayı verdiğini belirterek, "Burada bulunan Türk vatandaşlarının tamamı suçsuz değil belki ama hepsi aynı kaderi paylaşıyor. Kurulan tuzaklar sonucu tutuklandıklarını anlattım. Kendisi bu konu üzerinde çalıştıklarını ve önümüzde günlerde olumlu gelişmeler yaşanacağını söyledi. Ümit ediyorum ki hiçbir aile mağdur olmaz ve Türk vatandaşlarımız serbest kalır" diye konuştu.

 

Türkler, GÖZLEMCİ AVUKAT NEZARETİNDE YENİDEN YARGILANABİLİR

Bu arada Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Batum’a gelen AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu da, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakan’ı Levan Varşolomidze ile görüştü. Bayramoğlu, yaptığı açıklamada "Burada bazı Türk vatandaşlarımız hukuken suçlu durumda bulunuyor. Bazı suçlara karışan vatandaşlarımız olmasının yanında kurunun yanında yaşta yanar misali olan arkadaşlarımız var. Geçen hafta Dışişleri Bakanımız buraya geldi ve girişimlerde bulundu. Bakanımıza hakkaniyetli ve adaleti bir yargılama yapılacağını söylemişler. Umuyoruz ki kısa bir süre sonra bu işler yoluna konulmuş olacaktır. Gerekirse Türkiye’den bir gözlemci avukat nezaretinde tutuklu arkadaşlarımızı bir üst mahkemede yeniden yargılanması yapılacak. Bu konuda bir adım atıldı. Önümüzdeki günlerde daha faydalı ve güzel gelişmeler olmasını bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem