Güneş'ten olay açıklamalar

Trabzon Belediye Başkanlığı için ismi geçen Şenol Güneş, Siyasete nasıl bakıyor, AK Parti'den teklif aldı mı, O'na göre Trabzon'un en büyük eksikliği ne ,Hangi parti için ne söyledi; İşte Şenol Güneş'in haber61'e özel verdiği röportajın bir kısmı Karadeni

Güneş'ten olay açıklamalar

Trabzon Belediye Başkanlığı için ismi geçen Şenol Güneş,

Siyasete nasıl bakıyor, 

AK Parti'den teklif aldı mı, 

O'na göre Trabzon'un en büyük eksikliği ne ,

Hangi parti için ne söyledi; 

İşte Şenol Güneş'in haber61'e özel verdiği röportajın bir kısmı 

Karadeniz Sahil Yolu'nun açılışına katılmasının ardından 'siyasete atılıyor' söylentileri çıkan ve yaklaşan yerel seçimlerde Trabzon Belediye Başkan adayı olacağı ifade edilen Güneş içini haber61'e döktü.

AŞIRI SOLCU, KOMÜNİST Mİ OLDUM!

Güneş, “Benim açılışa gitmem AK Parti'nin oyunu arttırmaz. Herkes beni bir yere koyabilir. Hiçbir partiyi suçlayarak iş yapmam, o da bana yakışmaz. Ama doğru iş yapanın yanında olurum. Ben buraya geldiğimde o hatayı yapanlar vardı. Ben buraya geldiğim zaman AK Parti'nin açılışına gelmedim. İnsanların kalitesizliği orda ortaya çıkar. Bu şehirde bir açılış yapılıyor. Kim yapıyor arkadaşım yapıyor, kim bu Bakan Özak. Bunu yaparken siyasi olarak bakmam. Benim Başkanım Atay Aktuğ'du. O da halk partiliydi. Sen bu gözle beni görmeye çalışırsan sen hata yaparsın. Kazım Koyuncu'nun cenazesine gittim. Şimdi aşırı solcu, komünist mi oldum. Ben partili olmadım. Gördünüz mü beni var mı bir üyeliğim. Birileri beni bir yere koyabilir. Teşekkür ediyorum. Ama partiye çalışırsam ben partiliyim. Kendileri hesap yapıyorlar. Bizi ortaya atıyorlar. Bir daha olsa açılış bir daha gelirim” dedi.

KIZIM İŞE GİREMEDİ, HALA İŞSİZ

Güneş, “Faruk ağabeyin benim için özel bir yeri vardır. İnsan olarak özel bir yeri vardır, bakan olduğu için değil. Bakın benim kızım işe girmedi. Hala işsiz. Ben bakana “benim kızımı işe koy' demem. O da yapmaz öyle şey zaten. Faruk Abi hangi partide olursa olsun ben onu seviyorum” dedi.

EŞEK SEMERİ OLMASA YÜK TAŞIMAZ

Belediye başkan adaylığı konusunda ise Güneş, “Faruk ağabeyinin böyle bir düşüncesine ben 'Hayır' derim. Onun için ilişkilerimde hiçbir zaman çıkara dönük iş yapmadım. Şehirle ilgili üzerime düşen bir görev varsa yaparım. Ama işimi gücümü bırakıp da koşmam. Benimde bir hayatım var. Eşek semeri olmasa yük taşımaz. Semeri olacak. Semeri bırakıp da her şeyimi şehre dökemem. Çünkü o zaman taşıyamam” dedi.

ADAYLIK TEKLİFİ GELDİ

Kendisine dolaylı yönden teklif geldiğini ifade eden Güneş, “Adımın geçmesini çok duydum. Teklif bana dolaylı yoldan geliyordu. Gelen kişiye de aynı şeyi söyledim. Belediye bir iş yapacaksa, hizmet yapacaksa ben zaten varım. Siyasi partilerde bunu yapmak için var. Ben bu hizmeti siyasi partide yapmayı düşünmüyorum. Bunu kendimde yapabilirim. Ben yurtdışında Türkiye'yi temsil ediyorum. Böyle bir görevde almadım. Bana maaş mı veriyorlar yok. Ben her şeyi bırakıp belediye başkanı olayım, parlamentoya gireyim gibi bir durumum söz konusu olmaz. Haddim de değil. Birilerinin kafasında şu var; şu partiden olursan severim, değilsen sen kötüsün. Şehir zaten orada hata yapıyor, orada kaybediyor. Eğitimli, kültürlü insan bunu yapmaz. Zaten az olan değerlerimiz kaybolup gidiyor” ifadelerini kullandı.

BANA DESTEK OLMUYORLAR DİYEMEM BENİM ETİM BUTUM BELLİ 

Şuan Belediye Başkanlığı için kendisini hazır hissetmediğini ifade eden Güneş, ilginç açıklamalarda bulundu. Güneş, “Volkan bundan 4 sene önce var mıydı? Turizm müdürüydü. Bugün belediye başkanı. Yarın başka bir görevde olacak. Zirveler mülk değildir, devremülktür. Görevler geçicidir. Ama hizmet için varsın orda. Ona yardımcı olalım. Şehrin buna ihtiyacı var. Siyaset olunca kavga unsuru oluyor. Bu sıkıntı var. Mutlaka rekabet olacak. Dolayısıyla benim böyle bir düşüncem yok. Çünkü girdiğim işte önce kendime bakmam lazım. Şehre ne yapabilirim bunu düşüneceğim. O işe girdikten sonra ne yapayım 'bana destek olmuyorlar' diyemem. Etim butum bu, gücüm bu geliştirip buraya aktaracağım. Geliştiremezsem başarı yoktur. Şimdi başarılı olamadın, “Ama ne yapayım bana destek olmadılar” deme şansın yok. Futbolda da bu böyledir, oyuncu 'Ben gol atamıyorum, bana top gelmiyor' diyebilir. Ama atacaksın kardeşim, atamazsan başarısızsın. Kaleci şikayetçi, 'Şut attırıyorlar' diyor. Kimi 'ben atıyorum, o vurmuyor' diyor. Nasıl ekip olacaksın, nasıl takım olacaksın” diye konuştu.


YALAN KONUŞUP DA BURADA KALMAK GİBİ BİR NİYETİM OLMADI

Nasıl bir Trabzon istediğini Güneş şu cümlelerle aktardı, “Şehirle ilgili hayallerim ve beklentilerimi söylüyorum. Çocukluğumdaki Trabzon'un yerine konulmasını isterim. Herkesin ortak noktada buluşacağı sosyal alanlar olsun isterim. Atapark'ın yarısı gitmiş. Yeni alanlar olmalı diyorum. Ben birini suçlamak için söylemiyorum ki. Hangi belediye gelirse gelsin. Ben görüyorum. Halkı sahile indirmek lazım. Yarın oluruz, belediye başkanı, parlamenter de bunları yapmaya çalışırız. Yalan konuşup da burada kalmak gibi bir niyetim olmadı. Makam yeri alarak mutlu olmuyorum”

VOLKAN BEY HALKLA BÜTÜNLEŞMİŞ AMA ŞEHİR GELİŞMİYOR

Güneş, “Bana da söylenen bana ihtiyaç olduğu. Trabzon bu dur. Tam olarak görüp iş yapabilecek gücüm olsa, niyetim olsa olur. Bir kere benim işim var ve ayrılma şansım yüzde 5. İşimi bırakmam lazım. Futbol adamı olarak kalmak istiyorum. Beni bırakmak istemiyorlar. Böyle bir durumda bırakıp gelmem için zaman da yeterli değil. Sokakta da aynı şeyi düşünüyorum. Düşüncem var aslında ama belediye az iş değil. Belki Volkan bey politikayı düşünüyordu o hazırdı. Halkla bütünleştiği söyleniyor. Ama şehir gelişmiyor” dedi.

AK PARTİ DIŞLANMIŞLIK HİSSİNE KAPILANLARIN PARTİSİ 
Herhangi bir siyasi partili olmadığını ifade eden Güneş, AK Parti'yi beğendiğini söyledi. Güneş, “Bir partiye yanaşmadım ama AK Parti'nin yaptığı çoğu işi beğeniyorum. Bu kadar eleştiriye rağmen ayakta kalmayı başarıyor. Görüş olarak katılmadığım konular var. Şuanda benim düşüncem bir tane siyasi partiyi kapsamıyor, daha geniş düşünüyorum. Bu hükümetin en iyi tarafı bütün eleştirilere rağmen ayakta kalabilmesi. Bu çok önemli bir hadise. Bunu birebir yaşayan bir insanım ben. Bir baskı unsuru var. Her parti için var ama bu parti için daha fazla var. Dışlanmışlık hissine kapılanların ağırlıklı olduğu bir parti. Bana göre çok önemli bir hadise. Siyasete girmeden daha rahat çalışabiliyorum. Ama ben hiç siyaseti düşünmedim, hiç de girmeyeceğim desem yalan olur. Ben Kore'ye de gitmeyi düşünmemiştim. Şimdi kendimi zenginleştirdiğimi düşünüyorum.” dedi.

Trabzonspor tarihindeki en önemli olayları, bugüne kadar konuşulmayanları, Türk Futbolu hakkındaki düşüncelerini, konuştuğumuz Şenol Güneş'in haber61'e verdiği röportajı sitemizden takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem