Gaffar Okkan unutulmadı!

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 2001 yılında düşürüldüğü pusu sonucunda şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesinde anıldı.  Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan mezarı başında düzenlenen törenin ardından Hendek Ticare

Gaffar Okkan unutulmadı!

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 2001 yılında düşürüldüğü pusu sonucunda şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesinde anıldı.

 

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan mezarı başında düzenlenen törenin ardından Hendek Ticaret Merkezi toplantı salonunda anma programı düzenlendi. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, yaptığı konuşmada "Burada bir Ali Gaffar Okkan'ı kaybetmiş olabiliriz. Ancak yüzlerce belki de binlerce Ali Gaffar Okkan kazandık. Diyarbakır'dan gelen bu yavrularımızın hepsi birer Ali Gaffar Okkan'dır. Buradan bu yavrularımıza şehidimizin ismini veren ailelerine de teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu yavrularımızda vatanına ve milletine aynı isimlerini taşıdıkları Ali Gaffar Okkan gibi faydalı olurlar" dedi.

 

Ali Gaffar Okkan ile aynı dönemde Diyarbakır'da vali olan merkez Valisi Cemil Serhatlı da yaptığı konuşmada Gaffar Okkan ile ilgili anılarını salonda bulunanlarla paylaştı. Programdan ötürü oldukça duygulandığını belirten Serhatlı, "Ali Gaffar Okkan'ın Diyarbakır'a Emniyet Müdürü olmasında benim de bir nebzede olsa katkım olduğunu söylemek isterim. Gaffar Okkan Diyarbakır'da çok önemli çalışmalara imza atmıştır. Onun yaptığı çalışmaların ne kadar önemli olduğu burada düzenlenen programda da açıkça görülüyor. Programı düzenleyen Hendek Belediye Başkanımıza da desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Sakarya Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan Ali Gaffar Okkan'ın adının verildiği alanları belirten tabloları Ali Gaffar Okkan'ın ablası Sabahat Aslan, Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve Diyarbakır'da bulunan Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'na teslim edildi. Törenin son kısmında Hendek Belediye Başkanı Ali İnci törene katılanlara 2010 yılında Ali Gaffar Okkan adına düzenlenen sempozyum sonucunda oluşturulan "Bir Kardeşliğin Hikayesi" isimli kitabı dağıttı.

 

Son olarak Diyarbakır'dan Hendek'e gelen Ali Gaffar Okkan isimli 101 çocuğa Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay tarafından çeşitli hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem