Fıkra gibi suçlu-polis diyalogları!

Adana'da çeşitli olaylarda zanlıların kendilerini kurtarmak için buldukları bahaneler ile polis olduğunu bilmediği kişilerle kurdukları diyaloglar komedi filmlerindeki sahneleri aratmıyor.Çeşitli asayiş olayları sonrası polisin yakaladığı bir çok zanlı ''

Fıkra gibi suçlu-polis diyalogları!

Adana'da çeşitli olaylarda zanlıların kendilerini kurtarmak için buldukları bahaneler ile polis olduğunu bilmediği kişilerle kurdukları diyaloglar komedi filmlerindeki sahneleri aratmıyor.

Çeşitli asayiş olayları sonrası polisin yakaladığı bir çok zanlı ''dahiyane'' fikirlerle kurtulmaya çalışırken, bu olayların bazıları Polis Meslek Yüksekokullarında derslere bile konu oluyor.

İşte polislerin hafızalarına kazınan o olaylar:

Adana'da cezaevi firarisi Mustafa A'yı takip eden polis ekipleri Yeşilyurt Mahallesi'ndeki bir iş yeri önünde köşeye sıkıştırdı. Bu sırada polisleri fark eden Mustafa A, hızla kaçmaya başladı. Daha sonrasa Serap M'ye ait bir eve giren Mustafa A, banyodaki ev sahibinin gelini Nilgün Z'yi tehdit ederek dışarı çıkarttı ve kendisi soyunmaya başladı.

Evde bulunanlara polise bir şey söylemeleri halinde kendilerine zarar vereceği tehdidinde bulunan Ayan, hiçbir şey olmamış gibi duş almaya başladı. Bu sırada polis ekiplerini gören Nilgün Z'nin haber vermesi üzerine banyoya giren ekipler, tamamen çıplak haldeki Ayan'ı duştan çıkardı.

Polislere sinirlenen Ayan, ''Kardeşim ne diye rahatsız ediyorsunuz. Burada banyo yapıyoruz. Ayıp değil mi? Ben bu evde oturuyorum, zanlıyla ne alakam var'' diyerek kendisini kurtarmaya çalışsa da sakladığı 30 santimetre uzunluğundaki bıçakla yakalandı.

ŞEHİRLERARASI OTOYOLDA KİRALIK EV ARAYAN KADIN
Adana'da otostop yaparak durdurdukları araç sürücülerini ''birlikte olma'' bahanesiyle dolandırıp, cep telefonu ve cüzdanını çalan kadınlara yönelik polis ekipleri operasyon başlattı.

Kent merkezine uzak bir noktada otoyolda araçları durdurmaya çalışırken polis ekiplerini görünce kaçmaya başlayan Ayşe G, kısa sürede yakalandı.

Ayşe G, ''Abi benim bir suçum yok. Burada kiralık ev arıyordum'' diye açıklama yaparken, Adana-Mersin arasındaki otoyolun o bölümünde ev bulunmadığını açıklayan ekipler zanlıyı ''aşk vaadiyle dolandırıcılık'' suçlamasıyla gözaltına aldı.

"BİZ YILLARDIR AYNI TUVALETİ KULLANIRIZ"
Alidede Mahallesi'ndeki bir parkta uyuşturucu satışı yapıldığı bilgisini alan ekipler, bölgeye gözlem altına aldı.

Bir süre sonra 4 kişinin eroin pazarlığı yaptığını gören ekipler, zanlılardan 2'sini olay yerinde yakalarken diğer ikisi kaçmaya başladı.

Bir süre sonra iki şüphelinin bir cami tuvaletine girdiğini belirleyen ekipler, tuvaletin bölmelerinden birinin kapısının kilitli olduğunu fark etti. İçeri seslenen polis ekipleri, ''dolu'' cevabını alınca beklemeye başladı.

Ekipler, makul bir süre geçmesine rağmen kimsenin çıkmaması üzerine kapıyı kırarak içeri girdi. İki zanlıyı küçücük tuvalette yan yana gören ekipler, niye kaçtıklarını sorduklarında, ''Ağabey ne kaçması. Biz tuvalet ihtiyacımızı gidermek için buradayız'' cevabını alınca gülmekten kendilerini alamadılar.

Zanlılar, aynı tuvaleti kullanmalarına neden olarak da ''Biz yıllardır aynı tuvaleti kullanırız'' açıklamasında bulundu. Cebinde uyuşturucu madde bulunan zanlılar gözaltına alındı.

"HÜKÜMET BURADA, BUGÜN BİZE EKMEK ÇIKMAZ"
Güven timlerinde görevli 2 sivil polis yankesicilikten sabıkalı zanlıyı takibe alırken, başka bir sivil polis memuru da arkalarından yürümeye başladı.

Bu sırada en arkadaki polis memurunun yanına yaklaşan başka bir kişi, şüpheliyi takip eden güven timi ekiplerini göstererek ''Dikkat et. Hükümet burada, bugün bize ekmek çıkmaz. Başka yerlere takıl'' dedi.

Yankesici zannedildiğini anlayan polis memuru ise ''Söylediğin iyi oldu'' diyerek yolunu değiştirdi. Her iki şüpheli de yaklaşık 1 saat sonra suç üstü yakalandı.
Aynı polis memurunun yanına Sefa Özler Caddesi'ndeki otobüs duraklarında bir kişi yaklaşarak, ''Sen burada saldırıyorsan (yankesicilik veya kapkaç yapma amaçlı bekleme), ben başka yere takılayım'' dedi. Polis memuru, ''Cezaevinden yeni çıktım, esrar da yok zaten, bakınıyorum'' cevabını verince zanlı, ''Bölgeyi sana bırakıyorum, ben karşıdaki marketin oralara bakarım'' diye konuştu.
Diğer arkadaşlarını uyaran polis memuru sayesinde zanlı 10 dakika sonra yankesicilik yaparken suçüstü yakalandı.

"KENDİ CEBİM SANDIM"
Çarşı merkezinde sürekli devriye gezen ekipler, otobüs duraklarında bir kişinin birer gün arayla yankesicilik yöntemiyle cüzdan çaldığını belirleyince, bölgedeki duraklarda çalışma başlattı.
Polis ekipleri, yankesicilik, hırsızlık, dolandırıcılık suçlarından çok sayıda kaydı bulunan zanlıyı otobüse binen bir vatandaşın cebinden cüzdanını çalarken suçüstü yakaladı. Zanlının, ''Ağabey valla ben o işleri bıraktım. Kendi cebim sandım, para çıkartacaktım'' diyerek kendini kurtarmaya çalışması polisleri kahkahaya boğdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem