Faruk Özak'tan Kıbrıs resti!

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Pınar Karşıyaka basketbol takımının, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası'nda dün akşam Kıbrıs Rum kesiminde Apoel ile yaptığı maçın ardından saldırıya uğramasıyla ilgili, ''Türkiye, Avrupa Birliği'nde bu ülkeyle (Güney Kıbrı

Faruk Özak'tan Kıbrıs resti!

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Pınar Karşıyaka basketbol takımının, FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası'nda dün akşam Kıbrıs Rum kesiminde Apoel ile yaptığı maçın ardından saldırıya uğramasıyla ilgili, ''Türkiye, Avrupa Birliği'nde bu ülkeyle (Güney Kıbrıs Rum kesimi) beraber olacaksa, ben bir Türk vatandaşı olarak onlarla beraber olmak istemediğimi burada açıkça söylüyorum'' dedi.

Özak, Pınar Karşıyaka kafilesinin, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki karşılanmasında yaptığı konuşmada, öncelikle Fenerbahçe Ülker maçında sakatlanan Furkan Aldemir'e ''Geçmiş olsun'' dileğinde bulundu ve EuroChallenge Kupası'nda tur atlama başarısı nedeniyle takımı kutladı.

Pınar Karşıyaka kafilesindekilere baktığında, bir travma geçirdiklerinin belli olduğunu ifade eden Özak, ''Ateş düştüğü yeri yakıyor. Çok çok geçmiş olsun. Dün olayların ardından hemen Başbakanımız olayı duymuş, saat 02.00-03.00'e kadar telefon trafiği yaşandı. Ancak takımı 15 dakikalık mesafedeki KKTC'ye geçiremediler. Siyaset, insan hayatının önüne geçti. Büyük millet, büyük devlet olarak bizlerin fair play ruhunu ortaya koyan davranışını görebiliyoruz. Spor hani gelişmişlikti? Hani fair play, dostluk, kardeşlikti? Türkiye, bunları layıkıyla yapıyor'' diye konuştu.

Bu yaz İstanbul'da dünyanın 24 ülkesinin ağırlandığını, bunların arasında Yunanistan'ın da bulunduğunu ifade eden Özak, FIBA'nın Dünya Basketbol Şampiyonası'nın organizasyonuyla ilgili övgüyle bahsettiğini söyledi.

Devlet Bakanı Özak, Güney Kıbrıs Rum Kesiminin bu şekilde Avrupa Birliği'ne giremeyeceğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğer hoşgörünüz yoksa, sevginiz, insan hayatına saygınız yoksa, siz Avrupa Birliği'ne giremezsiniz, girmişseniz de buraya torpille, bizim tabirimizle söyleyeyim ve şımarıklığınız burada ortaya çıkmış olabilir. O bakımdan Türkiye, Avrupa Birliği'nde bu ülkeyle beraber olacaksa, ben bir Türk vatandaşı olarak onlarla beraber olmak istemediğimi burada açıkça söylüyorum. Avrupa Birliği'nden sorumlu Devlet Bakanımız belki bana kızar ama bu anlayış, Türk milletiyle bir arada olamaz, olmamalıdır. Bütün bunları azınlık olarak kabul edersek, affedebiliriz.''

-''FİBA NEZDİNDE HAREKETE GEÇTİK''-

Karşılaşma hakkında FIBA nezdinde harekete geçtiklerini ifade eden Özak, gerekli görüntüleri FIBA'ya ulaştıracaklarını belirterek, ''Bu konuda yapılması gereken her şey yapılacaktır. Türkiye güçlüdür, Türkiye hoşgörülüdür ama hakkını araması da iyi bilebilir'' dedi.

Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda birinciliğe ulaşan Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı'nı da tebrik eden Özak, ''Türkiye'de spor yukarılara doğru gidiyordu. Biz hoşgörü içinde, hoşgörü değerleriyle spor yapmaya devam edeceğiz, İzmirlilerin 2 hafta önce yaptığı gibi, İstanbul'da yaptığımız gibi'' diye konuştu.

Devlet Bakanı Özak, maçın gözlemcisinin de şiddete maruz kaldığının belli olduğunu, bu konuyu takip edeceklerini dile getirerek, ''Bu sadece Pınar Karşıyaka basketbol takımına yapılmış hareket değil. Milletimize ve devletimize saygısızlık olarak addediyoruz'' dedi.

Olası aynı eşleşmede Güney Kıbrıs Rum Kesiminde aynı tip güvenlik anlayışı olması durumunda, müsabakayı oynamanın bir anlamı olmadığını ifade eden Özak, ''FIBA'yı devreye sokarak tarafsız sahada oynayabiliriz. Karşıyaka daha önce başka bir Rum takımıyla oynadı ve bir problem yaşanmadı'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karşıyaka atkıları takan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Pınar Karşıyaka kafilesinin otobüsüyle Adnan Menderes Havalimanı'ndan ayrılarak Karşıyaka Spor Kulübü'ne gittiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler