Et ithalatı için ilk ihale bugün!

Et ve Balık Kurumu'nun Estonya, Letonya, Litvanya ve Macaristan'dan 4 bin 25 ton kasaplık canlı sığırı ithal için açtığı ilk ihale bugün yapılacak.Bugün saat 10.00'da Ankara'da düzenlenecek ihale "pazarlık usulü" ile gerçekleştirilecek.İthal edilecek canl

Et ithalatı için ilk ihale bugün!

Et ve Balık Kurumu'nun Estonya, Letonya, Litvanya ve Macaristan'dan 4 bin 25 ton kasaplık canlı sığırı ithal için açtığı ilk ihale bugün yapılacak.

Bugün saat 10.00'da Ankara'da düzenlenecek ihale "pazarlık usulü" ile gerçekleştirilecek.

İthal edilecek canlı kasaplık sığırlar Angus, Hereford, Montofon, Holstein, Simental ırkı veya melezlerinden, yaşları 16 ay ile 28 ay arasında olacak.

 İthal edilecek toplam 4 bin 25 ton canlı kasaplık sığırların  özellikleri  şöyle:

"Cinsiyeti erkek, canlı ağırlığı asgari 450 kilogram, azami 650 kilogram olacak, hayvanlar kendi ırk özelliklerini taşıyacak ve herhangi bir fiziki kusur (ayak, göz, kulak, kuyruk ve benzeri kısımlarında) bulunmayacak, hayvan üzerinde bireysel tanımlamayı sağlayan (kulak küpesi veya microchip) bulunacak."

Hayvan seçimi

Hayvan seçmede ve ara denetimde Et ve Balık Kurumu'nca görevlendirilen ara denetim komisyonu, çiftliklerden alınacak hayvanların seçimi ve nakil vasıtalarına yüklenmesine nezaret edecek.

Muayene ve kabul işlemlerinde, kombinalara getirilen canlı kasaplık sığırlar, padoklarda 24 saat bekletildikten sonra idarenin görevlendirdiği muayene ve kabul komisyonu tarafından fiziki muayeneleri yapılacak. Fiziki muayene sonucunda uygun bulunan hayvanların ilgili belgeleri kontrol edilerek kabulleri yapılacak.

Tartım

Tartımda ise seçimi yapılan hayvanlar ihracatçı ülkede yükleme yapılmadan önce ara denetim komisyonu gözetiminde/denetiminde tartımları yapılacak, tartımları yapılan hayvanların kulak küpe numaraları listelenecek ve buna ilişkin yüklenici firma yetkilileri ve ara denetim komisyonu elemanlarının ortak imzası ile bir tutanak düzenlenecek.

Faturalandırma işlemi tartım sonucu toplam ağırlıktan yüzde 8 tokluk ve yüzde 2 nakliye firesi düşülerek ödemeye esas ağırlık tespit edilerek yapılacak.

Teslim yerleri

Canlı hayvanlar Adana (1750 ton), Ankara (500 ton) ve Sakarya Kombina Müdürlüğü'ne (1775 ton) teslim edilecek. İstekliler ihaleye ait dokümanları Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nden temin edebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem