Samsun'da gerginlik

Diyarbakır Lice'de PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun cenazesini kaldıran Samsun'da gece gerginlik vardı. Bir grup genç, sahipleri Diyarbakırlı olan üç ayrı lokantaya saldırmaya kalkıştı..Samsun'un İlkadım İlçesi'

Samsun'da gerginlik

Diyarbakır Lice'de PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun cenazesini kaldıran Samsun'da gece gerginlik vardı. Bir grup genç, sahipleri Diyarbakırlı olan üç ayrı lokantaya saldırmaya kalkıştı..

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yaklaşık 30 kişilik bir grup, doğu kökenli kişiler tarafından işletilen üç ayrı lokantaya saldırmak istedi. Polisin müdahele ettiği grup dağıldı.

İlkadım İlçesi’nde  gece saatlerinde 30 kişilik grup, sloganlar atarak Temel Diyarbakır Ocakbaşı adlı lokantaya saldırmak istedi. Lokanta önünde 24 saat nöbet tutan polisler, gruba engel olmak isteyince arbede çıktı. Bunun üzerine bölgeye sivil polisler ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. İçeriye girip çalışanlara saldırmak isteyen grup, takviye ekiplerin gelmesi üzerine kısa sürede dağıtıldı.

Gruplar gece kentte sahipleri Diyarbakırlı olarak bilinen iki lokantaya daha saldırı girişiminde bulundu.

Olay sonrası bazı kişiler otomobilleriyle konvoy yaparak caddelerde geç saatlere kadar dolaştı. Polis, korna çalan bu kişilerin plakalarını tespit ederek ceza yazdı.

Son bir haftada 2 şehit veren Samsun’da, Emniyet Müdürlüğü'nün Doğu kökenli kişilere ait işyerleri önünde 24 saat güvenlik önlemi aldığı belirtildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel