Ergenekon'a 3 savcı atandı

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul ve  Bakırköy adliyesinde görevli 3 savcının, özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı  Vekilliğine görevlendirildiğini bildirdi.

Ergenekon'a 3 savcı atandı

Şahin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısından  ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HSYK'nın gündeminin çok yoğun olduğunu, sabah saatlerinde başlayan  toplantının devam ettiğini belirten Şahin, disiplin ve geçici yetki talepleriyle  ilgili işlemlerin kurul toplantısında ele alındığını ifade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı  Vekilliğine yeni savcıların atanması isteminin kurulda ele alındığını kaydeden  Şahin, “İstanbul'da ve Bakırköy'de görev yapan 3 cumhuriyet savcısı arkadaşımız,  CMK 250'nci maddeye göre görev yapan Beşiktaş'taki Cumhuriyet savcılığına  görevlendirildi” diye konuştu.

Görevlendirilen yeni savcıların isimlerinin, HSYK'nın internet sitesinde  duyurulacağını kaydeden Şahin, “Ergenekon” soruşturmasını yürüten savcılardan  Zekeriya Öz'ün terfi işleminin ise kurul gündeminde ele alınmadığını söyledi.

Mehmet Ali Şahin, soruşturmayı yürüten savcılarla ilgili şikayetlerin de kurul gündeminde görüşülmediğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem