Ekim ayının son kabinesi toplanıyor: Başörtüsü, Ege, TOGG ve ekonomi masada

Ekim ayının son kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Kabinede başörtüsüne anayasal güvence, aile düzenlemesi ve Amasra’daki maden ocağına faciası ve ekonomi gibi başlıklar masada olacak.

Ekim ayının son kabinesi toplanıyor: Başörtüsü, Ege, TOGG ve ekonomi masada

 Kabinede ayrıca yerli otomobille ilgili son çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarılması beklenirken Erdoğan daha sonra ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirecek.Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün kabineyi topluyor. Kritik toplantıda Türkiye’nin iç ve dış politikadaki son gelişmelerin ele alınması beklenirken gündemin ilk sırasında ise başörtüsüne anayasal güvence getirecek değişiklik ile aile yapısına ilişkin teklif yer alıyor.

BAKAN BOZDAĞ SUNUM YAPACAK
Erdoğan’ın talimatları ile anayasa değişikliği çalışması başlatan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bilgilendirme yapması ve teklifin hafta içinde Meclis gündemine getirilmesi bekleniyor.

BARTIN’DAKİ MADEN FACİASI GÜNDEMDE
Dar gelirliye ve esnafa yönelik yeni adımların atılması beklenirken kabinede ayrıca Bartın'ın  Amasra ilçesinde meydana gelen patlamada 41 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Erdoğan, patlama hakkında son olarak "Raporların çıkmasıyla ihmali görünen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak" mesajı vermişti. Patlamayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ulaşılan son bulgular ve Maden Kazaları Komisyonu'nun kurulması da kabine toplantısında gündeme gelecek.

TOGG’UN FİYATI BELLİ OLUYOR
29 Ekim'de banttan inecek olan  TOGG'un fiyatı ise merakla bekleniyor. Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) hakkında mesajlar vermesi bekleniyor.

EGE’DE GERİLİM
Terörle mücadele ve Yunanistan ile Ege'de yaşanan gerilim de kabine toplantısının olası gündem başlıkları arasında yer alıyor. Kabine Toplantısı kapsamında terörle mücadelede içeride ve dışarıda atılan adımlar, son dönemde yakalanan ve etkisiz hale getirilen kritik isimler de gündeme gelecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem