A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dünya Voleybol Şampiyonası’ndaki ilk karşılaşmasına bugün çıkıyor. Filenin Sultanları, TSİ 15.30’da İspanya ile karşı karşıya gelecek.
Dünya Voleybol Şampiyonası 22 Ağustos’ta başladı. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, turnuvadaki ilk sınavını bugün İspanya karşısında verecek. Karşılaşma Türkiye saati ile 15.30’da oynanacak.
E Grubu’ndaki Rakipler
Türkiye, şampiyonada E Grubu’nda mücadele ediyor. Milli takımın rakipleri arasında Kanada, Bulgaristan ve İspanya bulunuyor.
25 Ağustos Pazartesi: Bulgaristan – TSİ 15.30
27 Ağustos Çarşamba: Kanada – TSİ 12.00
Bu maçların ardından gruptaki sıralama netleşecek ve üst tura yükselecek takımlar belli olacak.
Milli Takım Kadrosu
Şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek kadroda şu isimler yer alıyor:
Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin
Smaçörler: Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Derya Cebecioğlu, İlkin Aydın, Yaprak Erkek
Orta Oyuncular: Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Sinead Jack-Kısal
Liberolar: Gizem Örge, Eylül Akarçeşme Yatgın
Tecrübeli kaptan Eda Erdem Dündar ve yıldız isimler Melissa Vargas ile Ebrar Karakurt, Filenin Sultanları’nın en önemli kozları olacak.
Kaynak: