Dün gece Cizre

Cizre’de dün gün boyu devam eden sessizlik, karanlığın basması ile yerini olaylara bıraktı. Eylem yapan göstericiler polise silahla ateş açtı. Özel harekat timleri de göstericilerin dağılması için havaya ateş açtı. IŞİD çetelerinin Kobani’ye yönelik saldı

Dün gece Cizre
Cizre’de dün gün boyu devam eden sessizlik, karanlığın basması ile yerini olaylara bıraktı. Eylem yapan göstericiler polise silahla ateş açtı. Özel harekat timleri de göstericilerin dağılması için havaya ateş açtı.
 
IŞİD çetelerinin Kobani’ye yönelik saldırıların üç günden bu yana protesto edildiği, iki günden bu yana kepenklerin açılmadığı Şırnak’ın Cizre ilçesinde, gün boyu devam eden sessizlik akşam karanlığının basması ile yerini silahlı çatışmaya bıraktı.
 
Cizre’de akşam karanlığı ile birlikte İdil Caddesi, Yafes Caddesi ve Orhan Doğan Caddesinde izinsiz gösteri düzenlemek isteyen göstericilerle polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Orhan Doğan Caddesi’nde yola barikat kurup polis araçlarına taş ve molotof kokteylleri ile saldıran gruba özel harekat timleri gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti.
 
c62d6b8a-1484-4f1f-a68f-50e5e4ce52ba.jpg
 
Konak Mahallesi, İdil Caddesi ve Yafes Caddesi’nde izinsiz gösteri düzenleyen yüzleri maskeli gruplar, yola barikatlar kurup trafiğe kapattı, olay yerine sevk edilen polis zırhlı araçlarına da havafişek, ses bombası ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis tazyikli su ve gaz bombaları ile göstericilere müdahale edip dağıtmaya çalıştı. Nur Mahallesi’nin ara sokaklarından çıkan yüzleri maskeli bir grup, polise silahla ateş açınca, olay yerinde bulunan özel harekat timleri göstericilerin dağılması için havaya ateş açtı. Polisin müdahalesi ile göstericiler ara sokaklara dağıldı.
 
bbb23e8f-63ac-4525-8f0d-6a25d47ea784.jpg
 
Güvenlik güçleri kritik noktalarda ve kamu binalarının etrafında zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alırken, olaylar gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem