Dövizle askerliğe yeni düzenleme

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte yurtdışında yaşayıp, 40 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar dövizle askerlik hizmeti yapmak üzere başvurmayanlarla her ne sebeple ve hangi aşamada olursa olsun dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlarda

Dövizle askerliğe yeni düzenleme

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte yurtdışında yaşayıp, 40 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar dövizle askerlik hizmeti yapmak üzere başvurmayanlarla her ne sebeple ve hangi aşamada olursa olsun dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan halen silah altında bulunmayanlar; gerekli şartları taşımaları halinde, 2 yıl içinde konsoloslukları aracılığıyla askerlik şubelerine başvurmaları, 10 bin euroyu defaten ödemeleri ve 21 günlük temel askerlik eğitimini yapmaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Yaşı 43 ve üzeri olanlarda ise 15 bin euroyu defaten ödemeleri halinde temel askerlik eğitimine tabi tutulmadan askerlik hizmetini yapmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem