Domatesli pilav nasıl yapılır?

Hazırladığınız domates konservelerini kullanmaya hazır mısınız? Peki, sofraya geldiği an kokusu ve lezzetiyle kaşık ve çatallara koşturacak olan domatesli pilav nasıl yapılır? İşte en kolay tarifi

Domatesli pilav nasıl yapılır?

Sunumundan karabiberi eksik edemeyeceğiniz, rengiyle davetlilerinize şölen yaşatacak olan domatesli pilav tarifini sizler için derledik.

Yanında et ya da tavuk yemekleri ile harika menülerinize eşlik edecek olan domatesli pilav nasıl yapılır? İşte en kolay tarifi sizin için haberimizde.

Domatesli pilav için gereken malzemeler;

1,5 su bardağı beyaz pirinç

2 adet rendelenmiş domates

1-2 kaşık tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı kaynar su

3-4 damla limon suyu

Pilav pişince üzerine 2 kaşık eritilmiş köpürtülmüş tereyağı ile yağlayın.

domatesli-pilav

Domatesli pilav nasıl yapılır?

Yapımı tabii ki kolay bir tarif vereceğiz. Fakat güzel pişirilmezse tane tane olmayabilir. Bu yüzden dikkatli olmalısınız.

1,5 su bardağı beyaz pirincinizi yıkayın, bir bekletme kasesine alın, içine tuz atın, 3-4 damla limon suyu ekleyin ve üzerine kaynar su ekleyerek 15-20 dakika bekletin.

Bekleme sonunda pirincinizin ılınmış suyunu lavaboya süzün ve süzülmüş pirinçleri soğuk suyun altında çeşmede iyice elinizle ova ova yıkayın yıkanmış pirinçleri süzgeç ile bir kenara alın süzgeç içinde pirinçler iyice ama iyice süzülsün. Pirinçler süzülürken,

Siz bu arada domateslerinizi yıkayıp rendeleyin.

Tencerenize tereyağınız alın eritin. Eriyen yağa domatesleriniz ekleyin, domates suyunu biraz çekecek, pişecek.

Domatesler suyunu çekti ( yarı yarıya indi ) şimdi pilavı ölçtüğünüz bardak ile domateslerin üstüne 1, 5 bardak kaynamış su ekleyeceksiniz. Tuzunu da ekleyin.

Tencere de ki su kaynayınca bekleyen süzülmüş pirincinizi ekleyin. 1-2 karıştırın tencerenin kapağını kapatın. Ne zaman tencere tekrar kaynadı en kısık ocağınıza alıp pilavınızı pişirin.

Pilav pişti tencerenin altını kapatın.

Kapağını açın pilavın üstüne bir kâğıt havlu kapatın 5 dakika kadar böyle beklesin.

Siz bu ara da bir cezvede 2 kaşık tereyağı eritin köpürtün.

Tencerenin kapağını açın kâğıt havluyu alın.

Erittiğiniz, köpürttüğünüz tereyağı pilavınızın üzerine dağlayın. Nazikçe pilavınızı karıştırın.

Yanında ne gider?

Domatesli pilavınızın yanına tavuk şiş ya da sebzeli tavuklu bir yemek yapabilirsiniz. Et kavurmasını da tavsiye ederiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem