Dink cinayetinde ziyaret iddiası

Jandarma Genel Komutanlığından, emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün Hrant Dink cinayetinden iki hafta önce Trabzon Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz'ü ziyaret ettiği iddialarıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ''Bazı basın-yayın organlarında yayımlana

Dink cinayetinde ziyaret iddiası

Jandarma Genel Komutanlığından, emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün Hrant Dink cinayetinden iki hafta önce Trabzon Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz'ü ziyaret ettiği iddialarıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ''Bazı basın-yayın organlarında yayımlanan fotoğraf, iddia edildiği gibi Trabzon'da değil Bilecik'te çekilmiştir'' denildi.

Jandarma Genel Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, dün bazı basın-yayın organlarında yayımlanan haberlerde, emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün Hrant Dink cinayetinden iki hafta önce Trabzon Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz'ü ziyaret ettiğinin ileri sürüldüğü ve ziyaret defteri imzalarken çekilen fotoğrafın bu olayın kanıtı olarak gösterildiği belirtildi.

Konuyla ilgili araştırma yapıldığı belirtilen, iki fotoğrafın yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Jandarma Kıdemli Albay Ali Öz, 16 Ağustos 2004 ile 20 Ağustos 2007 arasında Trabzon Jandarma Komutanı, 5 Eylül 2007 ile 24 Mart 2008 arasında Bilecik Jandarma Komutanı olarak görev yapmıştır. Hrant Dink cinayeti 19 Ocak 2007'de işlenmiştir. Trabzon Jandarma Komutanlığı ziyaretçi defteri imza köşesinin görünümü 1 numaralı fotoğrafta, Bilecik Jandarma Komutanlığı ziyaretçi defteri imza köşesinin görünümü 2 numaralı fotoğrafta olduğu gibidir. Söz konusu basın-yayın organlarında yayımlanan fotoğraf, iddia edildiği gibi Trabzon'da değil Bilecik'te çekilmiştir. Emekli tuğgeneral Veli Küçük, memleketinin Bilecik olması nedeniyle emekliliği döneminde Bilecik Jandarma Komutanlığı görevine atanan komutanlara zaman zaman nezaket ziyaretinde bulunmuştur. Söz konusu fotoğraf, Jandarma Kıdemli Albay Ali Öz'ün Bilecik Jandarma Komutanı olarak göreve başlamasını müteakip emekli tuğgeneral Veli Küçük tarafından 10 Eylül 2007'de gerçekleştirilen nezaket ziyareti sırasında çekilmiştir.'

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem