Davutoğlu'ndan Biden'e sert yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a yanıt. Davutoğlu, Biden'in IŞİD'le ilgili Türkiye ve Körfez ülkelerine dönük eleştirileri üzerine şöyle konuştu: Bütün Amerikan yönetimi ve en başta Biden çok iyi biliyor ki, Türkiye 4 yıldır

Davutoğlu'ndan Biden'e sert yanıt
Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a yanıt. Davutoğlu, Biden'in IŞİD'le ilgili Türkiye ve Körfez ülkelerine dönük eleştirileri üzerine şöyle konuştu: Bütün Amerikan yönetimi ve en başta Biden çok iyi biliyor ki, Türkiye 4 yıldır tek başına bütün mültecileri ağırlamaya devam ediyor, 4 yıldır yaptığı uyarılar en başından dinlenmiş olsaydı, bugün bu acılar yaşanmazdı. Herkesin tarihi sorumluluğu var burada. Ama hiç bir tarihi sorumluluk taşımayan bir ülke aranıyorsa o Türkiye'dir.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fatih Camisi'nde kıldığı bayram namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir az önce Süleyman Şah Saygı Karakolu Komutanı Binbaşı Oğuzhan Şimşek ile telefonda konuştuğunu ve hiçbir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Davutoğlu, "Millet olarak yanlarındayız, orada gösterdikleri vakarı her zaman iftiharla anacağız" dedi.
 
BİNBAŞIMIZLA GÖRÜŞTÜM
 
Davutoğlu şöyle konuştu: Biraz önce Süleyman Şah Türbesi'ndeki Oğuzhan Şimşek binbaşımızla konuştum, hiçbir sıkıntıları yok. Bütün askerlerimizin sıhhatlerinin iyi olduğunu söyledi. Hiçbir sıkıntı yok. Bu etrafta sıkıntı olmadığı anlamına gelmez. Binbaşımız ve bütün askerlerimiz vakar içinde. Millet olarak yanlarındayız. Onların orada verdikleri mücadelenin her zaman iftiharla anacağız ve yanlarında olacağız.
 
BİDEN'E YANIT
 
Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in IŞİD'le ilgili Türkiye ve Körfez ülkelerine yönelik eleştirilerini sorması üzerine şunları şöyledi: "Doğrusu bu eleştiriyi kabul etmek mümkün değil. Bütün Amerikan yönetimi ve en başta Biden çok iyi biliyor ki, Türkiye 4 yıldır tek başına bütün mültecileri ağırlamaya devam ediyor, 4 yıldır yaptığı uyarılar en başından dinlenmiş olsaydı, bugün bu acılar yaşanmazdı. Herkesin tarihi sorumluluğu var burada. Ama hiç bir tarihi sorumluluk taşımayan bir ülke aranıyorsa o Türkiye'dir. 1.5 milyonu aşkın mülteciyi misafir etmiştir. Hala Kobani'den gelen misafirlerimiz var. Türkiye Mültecilerin etnik, mezhebi kimliklerine Türkiye bakmamıştır.
Türkiye mültecileri ağırlarken kimsenin Türkiye'yi eleştirmeye hakkı da yoktur, haddi de yoktur.Esas burada tarihi sorumluluğu olan ülkeler 4 yıldır bir halkın çektiği zulme sessiz kalan 5 BM ülkesidir.
 
NE DEMİŞTİ?
 
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden perşembe akşamı Harvard Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada IŞİD tehdidinin bugünkü seviyeye gelmesinde Türkiye, Suudi arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi müttefiklerin büyük rol oynadığını söyledi. Biden bir öğrencinin sorusuna yanıt verirken bu ülkeleri Suriye'deki Radikal gruplara yardım etmeyi bırakmaya bir türlü ikna edemediklerini kaydetti. Biden daha sonra "Türkiye'nin, Sünni bir ülkenin, IŞİD'in kendine yönelik doğrudan ve acil bir tehdit olduğunu anlaması epey zaman aldı" yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler