Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı komando birliği koruyacak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı özel bir komando birliğinin koruyacağını açıkladı.CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer’in Çankaya Köşkü’ndeki Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın yeni yerleşkeye taşınıp taşınmayacağı hakkındaki

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı komando birliği koruyacak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı özel bir komando birliğinin koruyacağını açıkladı.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer’in Çankaya Köşkü’ndeki Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın yeni yerleşkeye taşınıp taşınmayacağı hakkındaki sorularını yanıtlayan Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığı makamının yeni yerleşkesine taşınacak olması ve yeni yerleşkenin çevre güvenliğinin alınması maksadıyla Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’na doğrudan bağlı ‘Köşk Muhafız Komando Birlik Komutanlığı’ teşkil edilmiştir” dedi.

MUHAFIZ ALAYI YENİ SARAYA TAŞINMAYACAK

Bakan Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre Muhafız Alayı kaldırılmayacak ancak yeni saraya da taşınmayacak. Alaya göre mevcudu daha az olan özel eğitimli komando birliği yerleşkeye gelecek ve çevre güvenliğinde görev alacak. Muhafız Alayı’nın Tören Bölüğü ise Papa’nın karşılanmasında olduğu gibi özel törenlerde görev yapmak üzere Çankaya Köşkü’nden araçlarla taşınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem