Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'de konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika ile bir araya geldi.Cumhurbaşkanı Özel Konutu'nda basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.Erdoğan, toplantı sonrası şu açıkl

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'de konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Özel Konutu'nda basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Erdoğan, toplantı sonrası şu açıklamalarda bulundu:

"DEĞİŞİMİ HALK KONTROL ETMELİ"

"Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan büyük değişiklikle ilgili olarak bizim önümüzdeki en önemli soru şudur: Bu değişimi bu bölgenin halkları mı kontrol edecek, yoksa son asırlarda yaşadığımız gibi dışarıdan birileri mi değişimi kontrol edecek? Hepimiz çok çok iyi biliyoruz ki biz kendi sorunlarımıza ithal çözümler ürettiğimizde sorunlar çözülmüyor. Hatta daha da derinleşiyor."

"FİLİSTİN'DEN BİZE NE DİYEMEYİZ"

"İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı barbarca saldırıyı hep birlikte üzülerek yaşadık. 'Bize ne' deme lüksümüz var mı? 'Filistin'in meselesi bizi ilgilendirmez' deme imkanımız var mı? O saldırı, Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır. Çünkü Mescid-i Aksa Filistinlilerin değil, hepimizin ortak mescidi, hepimizin en kutsal mekanlarından biridir. Kendi mescitlerimize, camilerimize kirli postallarla girmek neyse Mescid-i Aksa'ya girmekte aynen odur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem