Clinton'dan Wikileaks açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, belgelerin yayımlanmasından sonra ilk kez kameraların karşısına geçti. Clinton gizli belgelerin sızmasından dolayı üzüntü duyduklarını ve bu durumun ABD'nin ikili ilişkilerine zarar verdiğini söyledi.ABD Dışişleri'ne

Clinton'dan Wikileaks açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, belgelerin yayımlanmasından sonra ilk kez kameraların karşısına geçti. Clinton gizli belgelerin sızmasından dolayı üzüntü duyduklarını ve bu durumun ABD'nin ikili ilişkilerine zarar verdiğini söyledi.

ABD Dışişleri'ne ait gizli belgelerin yayımlanmasının, ABD ve mütteffiklerine yönelik bir saldırı olduğunu belirten Clinton, "Gizli belgelerin sızdırılması başkalarının hayatını tehlikeye atıyor" dedi. Wikileaks'ın gizli belgeleri yayınlamasını ABD'nin şiddetle kınadığını vurgulayan Dışişleri Bakanı Clinton, böyle bir olayın bir daha tekrarlanmaması için ABD olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

"İNSANLAR ÖLÜM RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA"

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bu belgeleri veren insanların işkence, tutuklama ve hatta ölüm riskiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Clinton, gizli belgelerin açıklanmasının ABD'nin diğer ülkeler ile olan işbirliği çabalarına zarar verdiğini ifade etti.

"ÇALANLARA KARŞI CİDDİ ADIM ATACAĞIZ"

ABD'nin, Wikileaks tarafından yayımlanan belgeleri çalanlara karşı ciddi adımlar atacağını dile getiren Clinton, "Belgelerin yayımlanması konusundaki tartışmaları olumlu karşılıyoruz. Bu bizim demokrasimizin bir parçası. Ancak gizli belgelerin çalınması kamunun iyiliğine hizmet eden bir durum değil" dedi.

"ABD İSTEDİĞİ İÇİN İRAN'A YAPTIRIM UYGULANMIYOR"

İran'a nükleer programı nedeniyle BM tarafından uygulanan yaptırım kararının, ABD istediği için alınmadığını ifade eden Clinton, "Ülkeler var olan kanıtları değerlendirip ondan sonra yaptırım kararı aldı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem