CHP'li meclis üyesi adliyede

İzmir'de organize suç örgütü kurup, karakol basma, polis darp etme, tefecilik, yaralama, silahlı çatışmaya girme suçlarını işledikleri ileri sürülen ve elebaşılığını CHP İl Genel Meclisi üyesi M.M.'nin yaptığı iddia edilen 6 kişi adliyeye sevkedildi. M.M.

CHP'li meclis üyesi adliyede

İzmir'de organize suç örgütü kurup, karakol basma, polis darp etme, tefecilik, yaralama, silahlı çatışmaya girme suçlarını işledikleri ileri sürülen ve elebaşılığını CHP İl Genel Meclisi üyesi M.M.'nin yaptığı iddia edilen 6 kişi adliyeye sevkedildi. M.M.'nin, trafik kazasının ardından geçen eylül ayında gözaltına alınarak tutuklanan çete elebaşı N.Y. ile çatışma yaşadığı, tarafların birbirlerine yönelik çeşitli silahlı eylemlerde bulundukları belirtildi.

Yasadışı birçok faaliyette bulundukları öne sürülen organize suç örgütüne yönelik başlatılan çalışma sonrasında, CHP İzmir İl Genel Meclisi Üyesi M.M.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 3'ü ruhsatsız 5 tabanca, 2 av tüfeği, 191 fişek ele geçirildi. İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulan şüphelilerin ifadeleri ile yapılan araştırmalarla faaliyetleri ortaya çıkarıldı.

SAUNAYA BOMBA KONULDU
Çete elebaşı olmakla suçlanan M.M.'nin, geçen eylül ayında düzenlenen operasyonda yakalanan, başka bir suç örgütünün elebaşı N.Y. ile trafik kazası sonrasında anlaşmazlık yaşadıkları, bunun silahlı çatışmaya kadar vardığı öğrenildi. M.M.'nin adamları olduğu belirtilen kişilerle, N.Y.'nin gittiği saunayı basıp orada bıçakla yaraladığı, olayın ardından kendileri hakkında polise bilgi veren saunanın sahiplerini de tehdit ettikleri tespit edildi. Ayrıca sanuya iki kez konulan ses bombasının da patlamadığı kaydedildi. M.M. ile N.Y.'nin birbirlerini takip ettirdikleri, öldürmeye çalıştıkları, hatta adamları arasında silahlı çatışma çıktığı da saptandı.

TEFECİLİK SUÇLAMASI
Meclis üyesi M.M.'nin, şüphelilerden eniştesi A.O. aracılığıyla tefecilik yaptığı, esnaf ve işçilere yüksek faizle borç para verdiği, ödeme güçlüğü çekenleri ise tehdit ettikleri ileri sürüldü. Kendilerine yüksek miktarda borcu olan A.E.'nin de, ödemede güçlük çektiği için iki kez intihar girişiminde bulunduğu, bir seferinde ipin koptuğu, 15 gün önceki ikinci denemesinde ise yakınlarınca son anda kurtarıldığı belirlendi.

İşyerlerinden tehditle haraç aldıkları, kendilerine direnen kişileri darp ettikleri ileri sürülen M.M. ve adamlarının, özellikle Narlıdere bölgesinde çok sayıda olaya karışmalarına rağmen, mağdurları korkuttukları için haklarında şikayetci olmalarını engelledikleri de iddialar arasında yer aldı.

Sorgularının ardından 5 şüpheli, savcının talimatıyla serbest barakıldı. Gözaltındaki M.M., oğlu G.M. ve yakınları F.M., İ.M., C.E. ile A.O. adliyeye sevkedildi.X

50 KİŞİYLE KARAKOL BASMIŞTI
M.M. 2005 yılında da, oğlu G.M.'nin kendisini durduran polis memurlarıyla tartışmasının ardından gözaltına alınıp götürüldüğü Narlıdere Şehit Ayhan Tanrıverdi Karakolu'na 50 kişiyle gelmişti. Öfkeli kalabalığı durdurmak için karakola çok sayıda polis sevk edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem