Can Dündar hakkında kırmızı bülten talebi

Can Dündar hakkında silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ayrılan dosyası kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama ve kırmızı bülten çıkarılması kararı verildi.

Can Dündar hakkında kırmızı bülten talebi

MİT tırlarının durdurulmasına yönelik görüntüleri yayınlayan ve haberleştiren Can Dündar hakkında istenen ceza, geçtiğimiz yıl Aralık ayında netleşmişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Can Dündar, 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme’ ve ‘silahlı terör örgütüne yardım etmek’ suçlarından yargılanmıştı.

"SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKSIZIN YARDIM SUÇU"
İki ayrı suçtan toplamda 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Can Dündar'ın, 'silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan yargılandığı bir dosya, diğer suçlardan ayrı tutuldu.

HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI
Can Dündar için silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ayrılan dosyası kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verildi.

DOSYASI AYRILMIŞTI

Can Dündar ile ilgili olarak da FETÖ üyesi olmaksızın örgüte yardım ve casusluk suçlarından yakalama emri çıkartıldı. Dündar'ın MİT TIR'ları davasındaki dosyası ayrılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem