Alaattin Çakıcı Çapa Tıp Fakültesine sevk ediliyor

Sağlık sorunları nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılan Alaattin Çakıcı, mahkum koğuşu bulunmaması nedeniyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesine sevk edildi.
Alaattin Çakıcı Çapa Tıp Fakültesine sevk ediliyor

Kocaeli F Tipi 1 Nolu Cezaevinde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı, boyun ve göğüs ağrısı şikâyetiyle kaldırıldığı **Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi**nden, hastanede mahkum koğuşu bulunmaması nedeniyle İstanbul’a sevk edildi.

Boyun ve göğüs ağrısı şikâyeti

Edinilen bilgilere göre Alaattin Çakıcı, sağlık sorunları nedeniyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisine götürüldü. Burada beyin ve sinir cerrahisi uzmanları ile kardiyologlar tarafından muayene edildi.

Uzmanların ilk değerlendirmesi

Yapılan kontrollerde Çakıcı’nın boyun bölgesinde ciddi bir soruna rastlanmadığı, ağrıların egzersiz ve ilaç tedavisiyle kontrol altına alınabileceği belirtildi. Göğüs ağrılarının nedeninin netleşmesi için ise hastanın bir süre izlenmesi gerektiği kaydedildi.

Mahkum koğuşu bulunmadığı için sevk kararı

Uzmanlar, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde mahkum koğuşu bulunmaması nedeniyle Çakıcı’nın **İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi**ne sevk edilmesine karar verdi.

Cezaevine geri götürüldü

Bu kararın ardından Alaattin Çakıcı, yeniden **Kocaeli F Tipi 1 Nolu Cezaevi**ne götürüldü. İşlemlerinin birkaç gün sürebileceği, ardından Çapa Tıp Fakültesine sevk edileceği öğrenildi.

Daha önceki sağlık süreci

Karagümrük Spor Kulübü Lokali baskını nedeniyle 14 yıl 9 ay 20 gün, Tevfik Nurullah Ağansoy’un Bebek’te öldürülmesiyle ilgili olarak da 18 yıl 4 ay hapis cezası bulunan Çakıcı, sağlık sorunları gerekçesiyle bir süre önce Tekirdağ F Tipi Cezaevinden Kocaeli F Tipi 1 Nolu Cezaevine nakledilmişti.

Yetkililer, bir kalp damarında tıkanıklık tespit edilen Çakıcı’nın tedavisinin Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile **Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi**nde sürdürüleceğini bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.