Büyükşehir yasası büyük eziyet getirdi!

Sendikasının seçimleri için Trabzon’a gelen Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar’dan önemli açıklamalar.Büyükşehir Belediye yasası ile on binlerce İl Özel İdaresi işçisinin başka kurumlara noktasındaki nakill

Büyükşehir yasası büyük eziyet getirdi!

Sendikasının seçimleri için Trabzon’a gelen Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar’dan önemli açıklamalar.

Büyükşehir Belediye yasası ile on binlerce İl Özel İdaresi işçisinin başka kurumlara noktasındaki nakillerde büyük sıkıntı yaşandığını belirten Ramazan Ağar “Hem işçilerimiz mağdur oldu hem de köylere giden hizmetlerde büyük aksamalar yaşanmaya başlandı. Bu yasanın Bedelini çok ağır ödüyoruz, büyük şehir yasası büyük eziyet getirdi” dedi.

İşte Ağar’ın o açıklamaları:

12 MİLYON KÖYLÜ VATANDAŞIMIZ MAĞDUR

Yerel Yönetimlerin genel bütçeden aldıkları payların düşmüştür. Köy ve beldelerin mahalleye dönüştürülmesi ile birlikte buralarda yaşayan yurttaşlarımıza yeni vergi, harç ve harcamalara katılım yükleri getirmiştir. Hizmetin il düzeyinde merkezileşeceği, hizmete erişimin zorlaşmıştır. Yaklaşık 12 milyon köylü yurttaşımız için; yol, gölet, kar mücadelesi gibi hayati ihtiyaçların giderilmesinde aksaklıklar yaşanmaya başlanmıştır.

1-080.jpgİŞÇİLERİN EMEKLERİ YOK SAYILMIŞTIR

Yıllarını; köy yollarının yapımına, bakım ve onarımına, asfaltlanmasına, kışın en kötü hava şartlarında bile hayatı pahasına kar mücadelesi yaparak açık tutulmasına, köyün kanalizasyon ve içme suyu gibi alt yapı yatırımlarının yapılmasına, tarım arazilerinin ve hayvanların sulanması için gölet yapımına, kamu binalarının inşaası, tamir ve tadilatına, duble yolların yapılmasına ve bu yolların bakım ve onarımına emek veren sendikamız üyesi işçilerin emekleri yok sayılmıştır.

BÜYÜKŞEHİR’İN BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDÜYOR

Büyüyen şehir sınırları nedeniyle hizmetin etkin ve zamanında verilmesi aksamakta, hizmete erişimde sorunlarla karşılaşılmakta. Bu yasa ile adı mahalleye dönüşecek beldelerin ve köylerin hayatlarında gerçek gelişmeler olmayacaktır. Şimdiye kadar mevcut Büyükşehir Belediyelerinde bu hizmetler nasıl yürütülüyorsa, yeni kurulan Büyükşehir Belediyesinde de aynı şekilde yürütülmesinin daha doğru olduğu inancımızı dile getirdik ama kimseye derdimizi anlatamadık, şimdi bunun bedelini vatandaşımız ödemektedir.

HATİPOĞLU BAŞKANLA GURUR DUYUYORUZ

Yol-İş Sendikası Trabzon 1 Nolu Şubede gerçekleşen seçim sonrası yeni yönetime başarılar dileyen Ramazan Ağar şunları söyledi:”İki dönemdir Trabzon’da başkanlığımızı yapan Hasan Basri Hatiopoğlu’na teşekkür ediyorum. Kendisi Trabzon’da güzel hizmetlere imza atmıştır. Türk-İş Trabzon temsilcisi olarak görevine devam etmesini istiyoruz. Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube başkanlığına seçilen Gökhan Gedikli arkadaşımıza ve yeni yönetime bundan sonraki süreçte başarılar dilerim”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem