Bu tüfek kadınları korkutmak için

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Kaşüstü köyü Danacı mezrasında su sıkıntısı yaşayan köylüler, su ihtiyaçlarını köyün 500 metre uzağında bulunan tepenin yamaçtaki kaynak çeşmesinden sağlıyorlar.Bidonlarla çeşme başında su alabilmek için saatlerce bekleyen

Bu tüfek kadınları korkutmak için

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Kaşüstü köyü Danacı mezrasında su sıkıntısı yaşayan köylüler, su ihtiyaçlarını köyün 500 metre uzağında bulunan tepenin yamaçtaki kaynak çeşmesinden sağlıyorlar.

Bidonlarla çeşme başında su alabilmek için saatlerce bekleyen kadınlar her gün kavga etmeye başlayınca, köylüler çeşme başına silahlı bir adam diktiler. Kadınların kavga etmemesi için silahlı adam diktiklerini söyleyen köylüler, "Her gün kadınlar çeşme başında saatlerce bekliyor. Burada psikolojileri bozuluyor ve kavgaya tutuşuyorlar. Kadınların kavgasına çare olarak, korkutma amaçlı silahlı adam diktik" dediler.

Çeşme başında silahla nöbet tutan M. Şirin Ertaş, köyde su olmadığını ve bu çeşmeden su temin ettiklerini belirterek , "Köyde 500 büyükbaş hayvan var su yetmiyor. Sürekli tüfekle geliyoruz. Burada kavga çıkmasın diye, sırayla bidonlarını dolduruyorlar.Yokuştan çıkarken de hergün birkaç kişi yuvarlanıyor. Tüfeği kadınlar kavga etmesin diye onları korkutmak için taşıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem