Bizim hocayı başkalarıyla karıştırmayın!

Haber61/Haber Servisi - Trabzon’da çekimleri yapılan ve vizyona hızlı bir şekilde giren Oflu Hoca filmine gelen tepkiler üzerine yönetmen Adem Kılıç açıklama yaptı.Açıklamada şu ifadelere yer verdi; Oflu Hoca’nın Şifresi filmini tasarlarken, Of’tan yetişe

Bizim hocayı başkalarıyla karıştırmayın!

Haber61/Haber Servisi - Trabzon’da çekimleri yapılan ve vizyona hızlı bir şekilde giren Oflu Hoca filmine gelen tepkiler üzerine yönetmen Adem Kılıç açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verdi; Oflu Hoca’nın Şifresi filmini tasarlarken, Of’tan yetişen ve Oflu Hoca olarak ün yapan sayısız din âlimini tanıtmayı; İslam’a katkılarını; bilim, tutku ve aşkla dolu inançlarını mizahla nasıl pekiştirdiklerini; dini, mizahi bir üslûpla halka sevdirmede ne kadar başarılı olduklarını anlatmayı hedeflemiştik.

Sevinç ve gururla söyleyebilirim ki, film vizyona girdikten sonra izleyiciden aldığım tepkiler, hedeflenen bu amaca fazlasıyla ulaştığımızı göstermektedir. Filmimizdeki hocamız bilgili, görgülü, hazır cevap, çağdaş ve nüktedan, tipik bir Oflu Hoca’dır.

İnsanları hurafelerden uzaklaştırmakta, sorularını mizahi dille cevaplamakta, onlara dinimizi sevdirmektedir. Filmimizin zaman zaman isminde “hoca” ya da “Oflu Hoca” geçen ve Oflu Hoca’yı haksız yere olduğundan farklı tanıtan başka bazı filmlerle karıştırıldığı duyumları almaktayız. Oflu Hoca’nın Şifresi filminin, Oflu Hoca’yı çağrıştıran başka hiçbir filmle, isim benzerliği dışında alakası bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem