"Bizi tutuklamak kolay değil!"

İran tarafından yakalandığı iddia edilen terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki elebaşlarından Murat Karayılan, "Kendi üs alanlarımdayım ve hiçbir yere gitmiş değilim. Bizi herhangi bir gücün tutuklaması öyle kolay değildir" dedi.Murat Karayılan, PKK'ya yak

"Bizi tutuklamak kolay değil!"

İran tarafından yakalandığı iddia edilen terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki elebaşlarından Murat Karayılan, "Kendi üs alanlarımdayım ve hiçbir yere gitmiş değilim. Bizi herhangi bir gücün tutuklaması öyle kolay değildir" dedi.

Murat Karayılan, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda yayınlanan açıklamasında İran tarafından yakalandığı iddialarını yakalandı. Karayılan, 1.5 ay önce İran ile PJAK arasında çatışmalar çıktığını bunun kendilerini de doğrudan etkilediğini belirtirken, "Sözde 'ben İran'da tutuklanmışım, daha sonra da biz birbirimizle ittifak yapmışız. Böyle bir şey yaymak istiyorlar. Bu haberin hiçbir temeli yoktur. PKK olarak Ortadoğu'da kendi öz gücümüze dayanarak mücadele yürüten bir hareketiz. Bölge halklarının aralarındaki sorunlarını dış güçleri karıştırmadan kendi içinde çözmeleri gerektiğini düşünmekteyiz. Biz bağımsız bir hareketiz" iddialarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler