Bir dünya devi daha Ülker'in oldu!

Son altı yılda dünyanın premium çikolatamarkalarından Godiva’yı ve ABD’nin köklü şekerleme şirketi DeMet’s’i bünyesine kattı.

Bir dünya devi daha Ülker'in oldu!

Son altı yılda dünyanın premium çikolatamarkalarından Godiva’yı ve ABD’nin köklü şekerleme şirketi DeMet’s’i bünyesine katanYıldız Holding, globalleşme adına en büyük adımını United Biscuits ile attı.

Yıldız Holding, bir süredir satışta olan İngiliz bisküvi ve atıştırmalık şirketi United Biscuits ile alım anlaşması imzaladı.

Blackstone ve PAI özel sermaye fonlarının sahip olduğu United Biscuits’in satın alınması sürecinde Yıldız Holding’e HSBC ve Ünlü&Co şirketleri aracılık etti.

Deloitte, süreçte Yıldız Holding’e mali danışmanlık hizmeti verirken, Linklaters ve YükselKarkınKüçük şirketleri de hukuki danışmanlık sağladı. Yıldız Holding, Godiva’da uyguladığı ve başarılı sonuçlar aldığı bağımsız yönetim modelini United Biscuits’te de uygulamayı planlıyor.

1830 yılında İskoçya’da kurulan Carr’s ile McVittie Price ve MacFarlane Lang’in 1948 yılında birleşmesinden doğan United Biscuits’in yedisi İngiltere’de olmak üzere 14 fabrikası bulunuyor. Şirketin İngiltere’de 4.613, İngiltere dışında ise 2.558 olmak üzere toplamda 7.171 çalışanı mevcut. Şirketin 2013 yılı sonu itibariyle satışları 1 milyar 146 milyon Pound olarak gerçekleşti.

United Biscuits'in markaları:

McVitie's Biscuits: 1830 yılından beri üretiliyor. Digestive markalı ürünü favorilerden. Bisküvi ve çikolatanın birlikte kullanılan ürünleri McVitie's Chocolate Digestives, her yıl 71 milyon paketin üzerinde tüketiliyor. The Hobnobs markası ise, 1985’ten beri var.

lker1.webp

Jacob's: İngiltere’nin en hızlı satan krakeri. Tam tahıllı çeşidinden peynirlisine çok farklı versiyonları var. Çocukların tercih edeceği şekilde şekilli kraker üretimleri mevcut.

lker2.webp

Twiglets: Tam buğday ürünü. Mini ve sezonluk paketleri bulunuyor.
BN: Atıştırmalık sandviç bisküvi kategorisinin vazgeçilmez markası.
Go ahead!: 1996’da piyasaya çıktı; sağlıklı bisküvi kategorisinde lider oldu. Diyet ürünleri bulunuyor. (Yogurt Breaks, Crispy Fruit Slices, Fruit Bakes ve Fruity Wafers)

Sultana: ‘Most Sustainable Introduction’ 2009 ödüllü. Belçika ve Almanya pazarında çok tercih ediliyor. Sağlıklı atıştırmalık ve öğün arası atıştırmalık yapıyor.

Penguin: Çikolatalı bisküvi segmentinde İngiltere’de ikinci sırada. İngiltere’nin en köklümarkalarından biri. 79 yıldır piyasada. Penguenlerin korunmasına yönelik WWF ile ortak “Protect the Penguins” adında bir sosyal sorumluluk projesi yürütüyorlar.

Mini Cheddar: Peynirli atıştırmalık. Soğan, BBQ aromalı çeşitleri var. Mini boyu ile ailelerin çokça tercih ettiği bir marka. 2006’da Ayçiçek yağı ile ürettikleri sağlıklı bir formatı piyasaya sürdüler.,

lker3.webp

Carr's: Premium kraker markası. ( Carr's Table Water, Carr's Melts range, Carr's Selections ve Carr's Nibbles)

lker4.webpMcVitie's Jaffa Cakes: İngiltere'de bisküvi marketinde dördüncü büyük marka.
Delacre: 1870’de kuruldu; premium Belçika bisküvisi.

Verkade: 1886’da üretime başladı. Bu marka altında bisküvi ve çikolata çeşitleri var. (Bisküvi: San Francisco, Café Noir, Knappertjes, Nizza ve Maria)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem