Beştepe'de NATO toplantısı! Üç ülke bir araya geliyor

Geçtiğimiz mart ayında yeniden başlayan temasların ardından, bu hafta Beştepe'de Daimi Ortak Mekanizma’nın dördüncü toplantısının gerçekleştirileceği duyuruldu.

Beştepe'de NATO toplantısı! Üç ülke bir araya geliyor

NATO'ya girmek için Türkiye'nin kapısını çalan ancak teröre verdiği destek nedeniyle onay alamayan İsveç, Üçlü mutabakat uyarınca 4. kez şansını deneyecek. Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO heyetlerinin yer alacağı, Daimi Ortak Mekanizma’nın dördüncü toplantısı Çarşamba günü Beştepe'de gerçekleştirilecek.

Açıklama İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı.

İsveç'te Kuran-Kerim yakma eylemlerinin ardından artan gerilim sonrası Türkiye, ortak mekanizma toplantılarını süresiz olarak ertelemişti. Bu süreç içerisine İsveç'in beraber başvurduğu Finlandiya, Türkiye'nin onayıyla NATO'nun 31 üyesi olmuştu.

KRİTİK TOPLANTI KÜLLİYE'DE
Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO heyetlerinin yer alacağı, üçlü mutabakat uyarınca tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma’nın dördüncü toplantısının, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’ın ev sahipliğinde çarşamba günü saat 09.00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirileceği belirtildi.

Toplantıya NATO heyeti başkanı olarak NATO Genel Sekreter Kabine Şefi Stian Jenssen, İsveç heyeti başkanı olarak İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Jan Knutsson ve Finlandiya heyet başkanı olarak da Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara katılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem