Beşiktaş'taki Gece Kulübü Yangını! İtfaiye raporu hazırlandı

İstanbul Beşiktaş'ta bir gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, yangının nedenlerini açıkladı.

Beşiktaş'taki Gece Kulübü Yangını! İtfaiye raporu hazırlandı

İstanbul, Beşiktaş - 2 Nisan'da Beşiktaş'ta bir gece kulübünde meydana gelen yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, yangın Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi'ndeki 16 katlı binanın mal kabul bölümünde başladı.

Rapora göre, yangın sırasında tadilat çalışmaları yapılan bölgede bulunan elektrik panolarında patlamalar meydana geldi. İtfaiye ekipleri, binanın çeşitli noktalarından içeri girerek yangına müdahale etti ve yoğun duman altında kalan bina sakinlerini güvenli bölgelere taşıdı. Olayda, 15 yaşında bir çocuk servis merdivenlerinde mahsur kalmışken itfaiye tarafından kurtarıldı.

Detaylı incelemelerde, mal kabul bölümüne yaklaşık 15 metre mesafede ağır tahribat ve deformasyon tespit edildi. Yangının başlangıcına, elektrikli kaynak makinesinden çıkan kıvılcımların kolay yanıcı nitelikteki malzemeleri tutuşturması sebep oldu. İşletme içerisindeki güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu, acil durum aydınlatmaları ve yönlendirme levhalarının olmadığı, yangın söndürme sistemlerinin çalışmadığı belirlendi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Kurtarma çalışmaları sırasında, hareketsiz yatar vaziyette bulunan kişiler dış alana çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Bu trajik olay, iş güvenliği ve acil durum tedbirlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem