"Benim ülkemin dili tektir!"

TBMM Genel Kurulu'nda, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinin son gününde kapanış konuşması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ' İki dil' tartışmasına son noktayı koydu: Benim ülkemin dili tektir. Resmi dili Türkçe'dir.Başbakan R

"Benim ülkemin dili tektir!"

TBMM Genel Kurulu'nda, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinin son gününde kapanış konuşması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ' İki dil' tartışmasına son noktayı koydu: Benim ülkemin dili tektir. Resmi dili Türkçe'dir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ortak dil Türkçe'dir, bu gerçeği  değiştirmeye yönelik hiçbir girişim kabul edilemez. Zira bu mesele sosyal barış  ve sosyal bütünlük meselesidir. Bu meseleyi tartışmaya dahi açmak, bu meseleyi  getirip Türkiye'nin gündemine taşımak ne demokrasiye, ne özgürlüklere, ne  toplumsal barışa ne de kardeşliğe asla hizmet etmez” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem