Bedelli İçin En Net Açıklama

"Silahlı kuvvetlerimizin imkan ve kapasitesine göre de bedelli konusunda da Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldikçe bu konuları ele alıyoruz. Bu çerçevede de yeni bir gelişme olduğunda paylaşılır ancak bölgedeki konjonktür herkesçe malum. Hepimiz bu perspekt

Bedelli İçin En Net Açıklama

"Silahlı kuvvetlerimizin imkan ve kapasitesine göre de bedelli konusunda da Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldikçe bu konuları ele alıyoruz. Bu çerçevede de yeni bir gelişme olduğunda paylaşılır ancak bölgedeki konjonktür herkesçe malum. Hepimiz bu perspektifi de göz önünde bulundurarak atılabilecek adımları birlikte değerlendireceğiz" ifadelerini kullanan Davutoğlu, yapılan toplantının ana gündeminin bu olmadığını da kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, bu ve benzeri spesifik konuları Orgeneral Özel ile her zaman görüştüklerini belirterek, "Gerektiğinde Milli Güvenlik Kurulu'nda ve diğer alanlarda da bunlar ele alınıyor ama bugün üzerinde durduğumuz konu, kurumsal olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin en etkin, en esnek ve gelişmiş kapasiteyle dünya ölçeğinde en üst kapasiteye sahip silahlı kuvvetler arasına girmesi için önümüzdeki dönemde atılacak adımlardır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Silahlı kuvvetlerimizin geleneği, çağdaş yapısı ve demokrasiye bağlılığı, silahlı kuvvetlerimizi, çevredeki bütün ülkelerin silahlı kuvvetlerinden farklı bir özelliğe kavuşturmaktadır. Bunun da muhafazası önemli" dedi.

Başbakan Davutoğlu, toplantıda çok kapsamlı brifing aldıklarını belirterek, bunun birçok açıdan hem önemli hem gerekli olduğunu söyledi.

62. Hükümeti kurduktan sonra, bütün bakanlıklar ve devlet kurumlarıyla yoğun ve detaylı toplantılarda bir araya geldiğini anımsatan Davutoğlu, "Bu bir araya gelişleri, bu kurumlarımızı ya da bakanlıklarımızı, Başbakanlığa çağırarak değil orada, onların çalışma ortamlarında çalışma arkadaşlarla birlikte yapmaya özen gösteriyorum" ifadesini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, 29 Eylül'de Bakanlar Kurulu'na tezkere öncesinde genel bir bilgilendirme yaptığını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün de planladığımız çerçevede, biz, Milli Güvenlik Kurulu üyesi bakanlarımızla birlikte Genelkurmay Başkanlığımızı ziyaret ettik. Genelkurmay Başkanımızla kuvvet komutanlarımızla bütün komutanlarımızla birlikte herhalde 4 saati aşkın bir süre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları, imkan ve kapasitesi, Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçları anlamında çok kapsamlı bir istişare imkanı oldu. Ben her şeyden önce Genelkurmay Başkanımıza, bütün komutanlarımıza teşekkür ediyorum. Çok iyi bir hazırlık, çok detaylandırılmış ve gelecek projeksiyonu son derece iyi tespit edilmiş bir çalışma sundular. Bu aslında güzel bir geleneği de başlatacağına ümit ettiğim adım oldu."

-"İstişarelere devam etmekte büyük fayda mülahaza ediyorum"

"Genelkurmay Başkanımızla bu ilk istişare ettiğimizde böyle bir bilgilendirme ve belli aralıklarla güvenlik ihtiyaçlarının gözden geçirilmesi ve Türkiye'de ve bölgesindeki gelişmeler bağlamında ihtiyaçların bizzat tespiti bakımından bundan sonra da bu tür istişarelere devam etmekte büyük fayda mülahaza ediyorum" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin temel bazı özellikleri var. Hepimizin dikkat etmesi ve tarihi bir gerçeklik olarak bilinmesi gereken bir geleneği, devlet geleneğimiz gibi. Silahlı kuvvetlerimizin de Türkiye'nin ve bu topraklarda Selçuklu, Osmanlı Türkiye Cumhuriyeti çizgisindeki her dönüşümün, her değişimin, büyümenin de duraklamanın da gücün de bazen zaafın da yansıdığı en temel güç unsurlarından biridir. O bağlamda modernleşmede de teknolojik intibakta da önemli ve merkezi bir konumu hep muhafaza etmiştir. Bu çerçevede silahlı kuvvetlerimizin yine en önemli niteliği, milli ordu niteliğinde olması yani toplum kesimimizin her yerinden her bölgesinden, her vilayetinden, her yerden bir katılımla oluşması gerçek anlamda milli bir ordu niteliği, özellikle bugünlerde çevremizdeki ülkelerdeki güvenlik zaaflarına temel teşkil eden silahlı kuvvetler yapılanması zaafı gözönüne alındığında çok önemlidir. Yani Çanakkale Savaşı'nda İstiklal Harbi'nde savaşanların kimliklerine baktığınızda da bu milli, yerli özellik göze çarpar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler