Bedelli Askerlikte Son Gelişme!

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlik ile ilgili olarak, "Genelkurmay Başkanı'ndan görüşleri aldık. Bedelli ile ilgili son kararı Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu verecek." dedi.'TÜRKİYE'NİN ETRAFI ATEŞ ÇEMBERİ'Sayın Başbakanımız ne karar verirse, 'b

Bedelli Askerlikte Son Gelişme!

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlik ile ilgili olarak, "Genelkurmay Başkanı'ndan görüşleri aldık. Bedelli ile ilgili son kararı Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu verecek." dedi.

'TÜRKİYE'NİN ETRAFI ATEŞ ÇEMBERİ'

Sayın Başbakanımız ne karar verirse, 'bu ortamda bu gerekmez' derse ona karar verecek. Talep var, bu talebi dikkate alarak, Türkiye'nin de çevresindeki ateş çemberini de dikkate alarak, Genelkurmay Başkanlığımız görüşünü söylüyor. Ondan sonra da sonuçta Başbakanımız karar verecek."

GENELKURMAY KARŞI GÖRÜŞ BİLDİRMİŞTİ

Genelkurmay, geçtiğimiz günlerce 3 neden öne sürerek bedelli askerlik uygulamasına karşı olumsuz görüş bildirmişti.

Genelkurmay, askerlik sürelerinin kısaltılmasının ardından, özellikle 6 ay kısa dönem askerlik yükümlülerinin iç güvenliğe katkısının çok sınırlı olduğunu belirtmiş ve Bedelli askerlik uygulamalarının mali imkânları yetersiz kesimlerde yarattığı rahatsızlığa ve bölgesel gelişmelerin ortaya çıkardığı güvenlik risklerine işaret etmişti.

AK PARTİLİ VEKİL: ÇOK SAYIDA GENCİN BEKLENTİSİ VAR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesi görüşmelerinde söz alan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, bedelli askerlik konusunda çok sayıda gencin beklenti içinde olduğunu, ancak bu konuda yapılan açıklamaların yetersiz kaldığını belirtti. 

Tatmin edici bir açıklamaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Koçer, bedelli askerlikten ümidini keserse askere gitmek isteyen gençlerin olduğunu söyledi.

HDP'Lİ ZOZANİ: ZORUNLU ASKERLİĞE SON VERİLSİN

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani zorunlu askerlik sistemine son verilmesinin, gerekirse bunun için profesyonel orduya geçilmesinin yararlı olacağını kaydetti.

KOMİSYONDA KAVGA

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesi görüşmelerinde tartışma çıktı. CHP'li ve MHP'li milletvekilleri komisyonu terk etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem