Bedelli askerlik komisyondan geçti

AK Parti’nin bedelle askerlikle ilgili TBMM Başkanlığına sunduğu Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Milli Savunma Komisyonunda görüldükten sonra kabul edildi.AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına

Bedelli askerlik komisyondan geçti

AK Parti’nin bedelle askerlikle ilgili TBMM Başkanlığına sunduğu Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Milli Savunma Komisyonunda görüldükten sonra kabul edildi.

AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan ve bugün Milli Savunma Komisyonunda görüşülen bedelli askerlik ve sözleşmeli er ve erbaşları kapsayan Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, komisyonda görüşüldükten sonra kabul edildi.

Komisyon görüşmelerine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, teklifin yarın Genel Kurula gelmesini beklediklerini ifade ederek, teklifin içeriği hakkında bilgi verdi. Bakan Yılmaz, “Yoklama kaçakları ile bakaya sayısının her geçen yıl artığı gözlenmektedir. Bu birikimin engellenmesi amacıyla teklif ile 28 yaşından gün almış olan hükümler 18 bin lira bedeli 2 ay içinde ödemek kaydıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmadan askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaktır. Haklarında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılmış olanlarda sona erdirilecektir. Bu uygulama ile elde edilecek gelir savunma sanayinin finansmanında kullanılacaktır. Böylelikle silahlı kuvvetlerimizin teknolojik yönden üstün olması sağlanacaktır" dedi.

Sözleşmeli erbaş ve er alımıyla ilgili de bilgi veren Bakan Yılmaz, "Bir diğer düzenlemede sözleşmeli erbaş ve er kaynak ve teminine ilişkindir. Sözleşmeli erbaş ve er kadrosu Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 62 bin 585. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 4 bin 251, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 5 bin 75 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için 144 olmak üzere 72 bin 55 olarak belirlenmiştir kadro. Şuana kadar 4 bin 628 sözleşmeli er temin edilmiştir. Teklif ile temin faaliyetinde arzu edilen seviyeyi ulaşmak maksadıyla sözleşmeli erbaş ve erliğe başvuruda ortaöğretim mezunları için başvuru yaşının 20’ye indirilmesi ve askerlik yapma şartının kaldırılması, askerlik öncesi sözleşmeli erbaş ve erliğe müracaat edenlerin sevk teyil işlemleri ile erbaş ve er olarak yapılan hizmetlerin 3/1 inin askerlik hükmünden sayılması amaçlanmaktadır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler