BDP'li başkana hapis!

HAKKARİ'nin Yüksekova Belediye Başkanı BDP'li Ruken Yetişkin’e İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin 10 ay hapis cezası vermesi ve bunun da Yargıtay tarafından onanması, ilçede tepkilere neden oldu. BDP İl Teşkilatı Başkan Yetişkin’e destek vermek amacı

BDP'li başkana hapis!

HAKKARİ'nin Yüksekova Belediye Başkanı BDP'li Ruken Yetişkin’e İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin 10 ay hapis cezası vermesi ve bunun da Yargıtay tarafından onanması, ilçede tepkilere neden oldu. BDP İl Teşkilatı Başkan Yetişkin’e destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Açıklama ardından bir grup gösterici yürümek isteyince, polis müdahale etti. Polisi taşlayan göstercilere tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba kullanıldı.

BDP’li Belediye Başkanı Ruken Yetişkin 10 aylık hapis cezası nedeniyle yarın Bitlis E Tipi Cezaevine girecek olmasına tepkiler sürüyor. Cezaevine girecek olan Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin’e destek vermek amacıyla biraraya gelen BDP’liler, Cengiz Topel caddesinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına BDP Hakkari İl Başkanı Arif Koparan, hepsi BDP'li olan Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

BDP İl Başkanı Arif Koperan yaptığı açıklamada, AKP’nin Kürtlere karşı uyguladığı siyasi soykırımlarına devam ettiklerini iddia ederek, “Belediye Başkanımız sayın Ruken Yetişkin’e 16 Mayıs 2004'de İstanbul Bağcılar'da düzenlenen bir etkinlikte tertip komitesinde yeraldığından dolayı 10 ay hapis cezası verilmişti. Bu kararın da ne kadar hukuki olduğu aşikardır. Kürtlerin hiçbir başarısını hazmedemeyen bu anti demokratik AKP zihniyeti isteseydi, bu cezayı görev sonrasına da bırakabilirdi. Ya da bu hukuksuzluğu giderebilirdi. Zaten bu karar kendi içinde çelişkiler ile doludur. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu karar tamamen siyasidir ve Kürtlerin nezdinde kabul görülmeyecektir sayın yetişkin burada olsa cezaevinde olsa her koşulda irademizdir. İrademizi bu şekilde yıldırmaya çalışan zihniyete söyleyecek sözümüz vardır. Bir Ruken gider bin Ruken gelir nasıl ki bir kişiden milyonlara ulaştıysak, bu gelenek hep böyle devam edecektir. Hhiçbir güç bu irademizi kıramayacaktır” dedi.

Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ise, “Belki son defa seslenirim. Bugün ama yüreğim sizinle, beynim, varlığım sizinle bunu böyle bilin. AKP hükümetine bir şey hatırlatmak istiyorum. Gever’e (Yüksekova)’ya geldiği gün bu sözleri söylemişti. ‘Ya sev ya terk et’ Terk edecek olan sensin. Gever bizimdir bizim olacaktır. Hiçbir zaman sizin olamayacaktır. Ne kadar bizi tutuklasan, ne kadar öldürsen biz çoğalacağız, Biz güçleneceğiz bunu böyle bilesin” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından göstericiler, yürümek isterken polis müdahale etti. Müdahaleye karşılık veren göstericiler polisi taş yağmuruna tuttu. Bunun üzerine polis göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba kullandı. Ara sokaklara dağılan grup ile polis arasında gerginlik devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem