BDP'den Trabzon cezaevi ziyareti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt Milletvekili Osman Özçelik, partisince Türkiye'deki cezaevlerinin sorunlarının yerinde tespiti amacıyla başlatılan araştırma kapsamında, Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 4 tutuklu ve hükümlünün yanı sıra

BDP'den Trabzon cezaevi ziyareti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt Milletvekili Osman Özçelik, partisince Türkiye'deki cezaevlerinin sorunlarının yerinde tespiti amacıyla başlatılan araştırma kapsamında, Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 4 tutuklu ve hükümlünün yanı sıra cezaevi personeliyle görüştü.

Bahçecik'teki cezaevinde tutuklu hükümlüler ile cezaevi müdürü ve başgardiyan ile bir süre görüştükten sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özçelik, 'BDP olarak cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan insanların sorunlarını yerinde görmek, incelemek ve bu sorunlarla ilgili çözüm yollarını nasıl bulabiliriz konusunda bir araştırma yapma kararı aldık' dedi.

Bu çerçevede, milletvekili arkadaşlarının Türkiye'deki çeşitli cezaevlerini ziyaret ettiğini anlatan Özçelik, ziyaretlerinde hükümlü ve tutukluların yanı sıra özlük sorunları olan cezaevi personelinin de sorunlarını dinlediklerini ve cezaevi müdürleri ile çalışanlarıyla da görüştüklerini ifade etti.

Özçelik, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından konuyu TBMM'ye getireceklerini belirterek, 'Cezaevlerindeki çalışmalarımızı bitirdikten sonra bir değerlendirme yapacağız ve Meclis'te neler yapılması gerektiği konusunda gerek Adalet Bakanlığı nezdinde gerekse Meclis genelinde sorunları dile getirmek, cezaevi sorununu bir bütün olarak dile getirmek için çalışma başlattık. Bu amaçla Trabzon'a geldim' şeklinde konuştu.

Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 4 siyasi hükümlü ile görüştüğünü anlatan Özçelik, 'Burada 4 hükümlü ile görüştüm, siyasi hükümlüler ile görüştüm. Cezaevi müdürü ve başgardiyan ile görüştüm onların da sorunlarını dinledim' ifadelerini kullandı.

Özçelik, bir basın mensubunun 'cezaevlerindeki başlıca sorunun ne olduğunu' sorması üzerine şöyle konuştu:

'Burada pek şey olmamakla birlikte kapasitenin çok üstünde tutuklu ve hükümlü var cezaevlerinde ama Trabzon Cezaevi'nde aşırı bir şey yok, öyle anlaşılıyor. Trabzon Cezaevi'nde genel olarak ciddi bir sorun yok ama benim görüştüğüm tutuklu ve hükümlüler genellikle ailelerinin çok uzak yerlerden buralara gelemediklerini söylüyor. Dolayısıyla kendi evlerine, ailelerinin bulunduğu kente yakın bir yerde olmalarının daha uygun olacağını söylüyorlar. Görüşme süresi 40-45 dakika. Hakkari'den buraya kadar anne baba zor koşullarda geliyor, 40 dakika görüşüp geri dönüyor oysa oraya yakın bir yerde olsa daha sık ziyaret imkanı da olur, bu kadar da masraflı olmaz. Çoğu zaten yoksul aile çocukları. Böyle bir şikayet var.'

- 'Trabzon'U BARIŞ KENTİ OLARAK BİLİYORUZ'-

Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görüştüğü hükümlülerin koğuşun kalabalık olması yüzünden sorun yaşadıklarını ve ikinci bir koğuşa ihtiyaçları olduğunu söylediklerini de belirten Özçelik, bu durumu aktardığı cezaevi müdürünün olanaklar ölçüsünde söz konusu sorunu çözmeye çalışacağını ifade ettiğini anlattı.

Özçelik, bu sorunlar dışında söz konusu cezaevinde çok ciddi bir sorundan söz edilemeyeceğini vurgulayarak, 'Trabzon'a ilk gelişim, Trabzon'u televizyonlardan tanıyorduk, güzel bir kent. Trabzonluları çok seviyoruz. Trabzon halkı son zamanlarda kamuoyuna yansıtıldığı şekliyle değil. Biz Trabzon'u bir barış kenti olarak, çağdaş modern insanların yaşadığı bir kent olarak biliyoruz. Çok sevdiğimiz Trabzonlu dostlarımız arkadaşlarımız var. Bütün Trabzon halkına ve Trabzonspor'a başarılar diliyorum' dedi.

BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, daha sonra kendisini cezaevi önünde bekleyen bazı kişiler ile özel bir otomobile binerek cezaevinden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem