BDDK kararı altın fiyatlarını olumlu etkiledi

BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun makro ihtiyati adımlar karar vermesi üzerinde altın piyasasında da olumlu etkiler gözlemlenmeye başladı.

BDDK kararı altın fiyatlarını olumlu etkiledi

BDDK’nın finansal istikrarı sağlamak Türk Lirası cinsi ticari kredilere yeni düzenleme getirdi. Bu hamle sonrası dolar sert düştü. 17.37 seviyesinde bulunan kur, kararla birlikte 16.50’ye kadar geriledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Buna göre Döviz varlıklarının TL karşılığı 15 milyon TL’yi aşmayan şirketlere kredi kullanım durumunda döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartı getirildi. 15 milyon TL üzeri döviz nakdi varlığı bulunan şirketler ise bu varlığı aktifinin ya da satış hasılatının yüzde 10’unu aşması durumunda yeni nakdi TL ticari kredi kullanamayacak.

DOLAR, EURO VE ALTINDA SERT DÜŞÜŞ

BDDK’nın TL kredi kullanım düzenlemesi sonrası dolardaki düşüş yüzde 5’e yaklaştı. Gün içinde 17,50 TL olan dolar 16,50 TL’ye kadar düştü. Gram altının fiyatı ise 982 liraya geriledi. Euro ise 18,36 seviyesinden 17,62 seviyesine düştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler