Baykal aşı konusunda sert çıktı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, domuz gribi aşısından kaynaklanan bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bunun sorumluluğunun iktidara ait olacağını savunarak, “Başbakan'ın canı tatlı da vatandaşın canı tatlı değil mi? Başbakan, kendisini düşünüyor, 'ben

Baykal aşı konusunda sert çıktı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, domuz gribi aşısından kaynaklanan bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bunun sorumluluğunun iktidara ait olacağını savunarak, “Başbakan'ın canı tatlı da vatandaşın canı tatlı değil mi? Başbakan, kendisini düşünüyor, 'ben olmayacağım' diyor. Sen olmayacaksan, vatandaşa niye yapıyorsun?” diye sordu.

Baykal, partisinin grup toplantısı çıkışında, gazetecilerin Domuz Gribi aşısı olup olmayacağına ilişkin sorusunu yanıtladı.

İktidarın, salgın konusunda çelişkili manzara ortaya koyduğunu savunan  Baykal, Bakanlar Kurulunun kendi içerisinde ortak anlayışa giremediğini söyledi.

 Baykal, Hükümetin, yapılması gerekenler konusunda Türkiye'ye yol  gösterecek, doğru seçeneği ortaya koyacak noktada bulunmadığını öne sürerek,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın farklı şeyler  söylediğini belirtti. Bunun çok vahim bir manzara olduğunu ifade eden Baykal,  sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Hükümetin, bu tehlike karşısında Türkiye'ye yol göstermesi, doğru olanı  uygulaması lazım. Onu da açıkça çıkıp savunabilmesi lazım. Böyle bir garip  manzara var, çok tuhaf, çelişkili; bunu yadırgıyorum. Önce Başbakan, bakanı ile  anlaşsın, bunu uygulamamak gerekiyorsa, o zaman kimseyi o riske atmayalım.  Başbakan'ın canı tatlı da vatandaşın canı tatlı değil mi? Aşının bir tehlikesi,  tehdidi varsa, bunu herkes için var kabul etmek, herkesi öncelikle düşünmek  Başbakan'ın görevi olmalı. Başbakan, kendisini düşünüyor, 'ben olmayacağım'  diyor. Sen olmayacaksan, vatandaşa niye yapıyorsun? Sen örnek olacaksın, millete  güven vereceksin, 'ben oluyorum' diyeceksin. Diyebiliyor mu bunu Başbakan,  diyemiyor. Bu ne biçim yönetim. Bunun bir an önce sona erdirilmesi gerekiyor.  Yoksa Türkiye'de domuz gribinden dolayı aşılanma tereddütü yaşayacak  insanlarımızın, aşılanmamayı tercih edecek insanlarımızın maruz kalacağı  sorunların sorumluluğu iktidara yönelik olur. Eğer bu aşıdan kaynaklanan bir  tehlike, tehdit ortaya çıkacaksa, bunun sorumluluğu da elbette bu iktidara  aittir.”

İlgili haberimiz:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem