Başkent'te 'Hür Adam' protestosu!

Ulusal Parti Ankara İl Başkanı Hüseyin Ekinci, Megapol Sineması önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, ''Hür Adam'' filminin Cumhuriyetten öç almak için kurulan gerici komplonun bir parçası olduğunu ileri sürdü. Bölücü örgüt yandaşlarının 'özerkli

Başkent'te 'Hür Adam' protestosu!

Ulusal Parti Ankara İl Başkanı Hüseyin Ekinci, Megapol Sineması önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, ''Hür Adam'' filminin Cumhuriyetten öç almak için kurulan gerici komplonun bir parçası olduğunu ileri sürdü.

 

Bölücü örgüt yandaşlarının 'özerklik' ve 'iki dilli yaşam' talebinde bulunduğu, her türden etnik, bölücü ve gerici talebin açıkça dillendirildiği bir ortamda Atatürk'ün karalandığını ve Cumhuriyet tarihinin çarpıtıldığını savunan Ekinci, ''Hür Adam filmi işte böyle bir Türk düşmanı cephenin desteği ile gösterime sokulmaktadır. Arkasında Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı güçler ve onların işbirlikçileri vardır'' dedi.

 

Ekinci, filmin fragmanında ve gösterime girmesinden önce başlatılan tanıtım kampanyasında özellikle Said Nursi'nin Atatürk'le tartıştığı sahnenin öne çıkarıldığını, Cumhuriyet tarihi okuyan herkesin böyle bir karşılaşma olmadığını bileceğini anlattı. Hüseyin Ekinci, ''Said Nursi, Milli Mücadele sırasında zararlı faaliyetleri tespit edildiği için Ankara'ya getirilerek uyarılmıştır ama Atatürk'le görüşmesi söz konusu bile olmamıştır'' diye konuştu.

 

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem